Kyststien og Havnepromenaden fra Lysaker brygge til Aker brygge…..

Sist gang vi tok denne turen fra Lysaker til byen, tok vi toget til Lysaker St., men denne gangen valgte vi å ta buss 23 fra Brynseng til Lysaker brygge. Selve bussturen skulle ta ca. 35 min., men for oss ble det en slags sightseeingtur.

 

Ruter buss 23 – Lysaker Brygge

 

Fra holdeplassen <<Lysaker brygge>> starter vår tur. Vi går mot brygga før vi går langs elva til brua. Været er vårlig med sol fra blå himmel. Og jammen dukket det opp et sikkert vårtegn som da en Linerle på sin karakteristiske måte vippet med stjerten og ønsket oss god tur.

 

 

Lysaker brygge i Bærum går østover fra Strandveien mot Lysakerfjorden, der et stort bygningskompleks med boliger og kontorer ble oppført helt ned til fjorden i 2004. En brygge er anlagt mellom bebyggelsen og sjøen. Herfra går det rutebåt til Nesoddtangen.

 

 

<<Dyrafjeld>>, eks <<Anna Kristina>> ble bygget på Stangvik i Surnadal på Nordmøre i 1889. Opprinnelig var fartøyet rigget som jakt, det vil si med en mast, men i 1918 ble hun rigget om til galeas av praktiske årsaker.

 

Lysakerelva renner ut i Lysakerfjorden

Straks etter brua setter vi kursen mot Sollerudstranda og kyststien. Sollerudstranda som er en offentlig badestrand, ligger i Lysakerfjorden.

 

Lysakerfjorden er den delen av indre Oslofjord som ligger mellom Fornebu og Bygdøy. Ved Lysakerfjorden ligger Lysaker og Vækerø. Nordøst i fjorden ligger øya Killingen, og nord for Killingen gå Bestumkilen inn mot Skøyen.

 

 

 

 

 

Vi forlater Sollerudstranda og følger kyststien videre rundt Vækerø, parken til Hydro og inn til Maxbo. Herfra følger vi gang- og sykkelvei langs Bestumkilen til Skøyen/Bygdøy før vi kommer frem til Frognerkilen og Havnepromenaden. Se bilder.

 

 

 

 

 

Bestumkilen – Sjølyst
Ned undergangen og ut til Frognerkilen

Havnepromenaden starter på Grønlia/Sydhavna nedenfor Ekebergskrenten helt øst i Oslo havn og går langs sjøkanten hele veien til Sjølyst innerst i Frognerkilen. Fra Sjølyst kan man fortsette på kyststien rundt Bygdøy eller gå kyststien på andre siden av Bygdøy mot Lysaker”

 

Frognerkilen.

Underveis skal det nevnes at det er nokså mange som benytter seg av Kyststien og Havnepromenaden enten de går, løper eller sykler, men det er bare fint å se at folk lar Korona være Korona og er ute i det fine været. Før vi går videre langs Frognerstranda tar vi en fortjent rastepause.

 

Frognerkilen er en kil, eller trang vik, innerst i Oslofjorden, mellom Filipstad, Skillebekk og Skøyen i øst og Bygdøy i vest. Frognerkilen er en naturlig båthavn, da den ligger lunt til. Frognerkilen har navn etter Frogner hovedgård, som eide hele stranden fra Frognerelven til Skillebekk, som grense mot bymarken.

Se mer om Frognerkilen på VisitOslo.

 

 

 

Vi følger Havnepromenaden langs Frognerstranda til Frognerstranda Kro ved Kongen Marina. Her er det mulig å kjøpe både mat og drikke. Kanskje kan det også friste med opphold i Kongen Marina Sauna. Se bilder.

 

 

 

Kongen Marina Sauna

 

 

 

 

Vi forlater Frognerstranda og følger Havnepromenaden videre til Filipstad og Aker brygge hvor vi avslutter turen med softis på bryggekanten. Se bilder.

 

 

 

 

 

 

 

Softis på Aker brygge

 

 

 

 

En fin tur på ca 7,3 km som kan anbefales.

Takk for følget 🙂

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top