Østmarka; Stiløping over Slettfjell er like fint alle årstider…..

12.april 2021. Brått måtte vi ta på både lue og vanter igjen da Kong vinter for andre gang hadde satt våren på vent, men selv om det var mye snø og slaps i lysløypa så var det fint over Slettfjell som er en av våre favoritter hele året.

Einar og jeg fulgte grusvei fra Haraløkka til Østmarksetra og deretter lysløypa videre innover til Nøklevann, Sarabråten, Sleppa og Hestehullet. I starten var det våt snøslaps og det var ikke til å unngå å bli våt på bena, men fra Sarabråten og videre var forholdene bedre.

 

Fra Sleppa mot Hestehullet
Ved Hestehullet i Østmarka

Ved Hestehullet forlater vi lysløypa og fortsetter på blå sti mot Slettfjell. Det var en del snø og underlaget var stedvis nokså glatt, men vi nyter alltid det å løpe over Slettfjell uansett underlag – så også denne gangen.

 

 

 

Vi tar blå sti til høyre mot Slettfjell

 

Like fint over Slettfjell uansett årstid

Vel over Slettfjell og Finfallåsen kommer vi til Høyås. Her ligger det nokså mye snø, men det går greit å løpe nedover forbi Ødegården og Trekanten til Katisa. Vi følger grusvei til Løkka hvor vi svinger til venstre mot Hullet. Greia er at vi skal ha 12 km eller mer og da måtte vi ta turen rundt Skraperudtjern forbi Skullerud skole til Rustadsaga. Her går vi opp “Drepern og Den Onde Søstra” før vi løper over Skredderløkka tilbake til Haraløkka. En fin tur selv med snøslaps. Og har du ikke gått/løpt over Slettefjell så anbefales dette.

Ca 12,2 km.

1:34

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top