Østmarka; litt rundt omkring – St.Hansåsen

St.Hansåsen som er lett tilgjengelig med flere stier (umerket) ligger øst for Hullet og nord for Fjelstad. Denne åsen var et samlingssted på St.Hansaften for familien som bodde på Fjelstad og de andre plassene rundt.

 

 

 

Hullet – Østmarka

 

Løkka (hestehagen) – Rustadsaga 

 

En av flere stier mot toppen

 

St.Hansåsen – Østmarka

St.Hanskvelden var en festdag for familien Fjelstad. Da grov de opp årets første poteter som sammen med sild var tradisjonell jonsokkost, og kravlet opp på St.Hansåsen. Her møtte slektninger fra Våler i Lørenskog opp hvert år. Mødrene i grannelaget pakket nistekurven, fant frem den store kaffekjelen og ga seg i vei med stort og smått, og så feiret de midtsommer med bål, musikk og historier til solen rant over Østmarksåsen. (Fakta; Søndre Aker historielags årbok 1987, Reidar Brevik og Østmarka fra A til Å.)

 

Utsikt fra St.Hansåsen

 

 

 

Rustadsaga sportsstue

En tur til St.Hansåsen anbefales.

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top