Rusletur på Fornebulandet og i Nansenparken…

Siden Oslo lufthavn på Fornebu ble nedlagt i 1998 til fordel for Gardemoen som nå er Oslos nye lufthavn (OSL), har Fornebu fått en total makeover. Ikke så lett å kjenne seg igjen her, men fra en svunnen tid, står fortsatt kontrolltårnet og terminalbygningen igjen.

 

 

 

 

 

Oslo lufthavn Fornebu, kontrolltårn og terminalbygning – 1950. (foto: Oslobilder.no)

 

 

 

 

 

Det var nettopp her ved disse gamle bygningene at Heidi og jeg parkerte bilen. Vi skulle gå tur på Fornebu og i Nansenparken. Vel har vi vært her før ved et par anledninger i Telenor Arena på konserter samt at jeg har deltatt i OBOS Fornebuløpet (2018 og 2019), men å tur, er noe helt annet. Og her forteller bilder mer enn ord.

 

 

 

 

Fornebu, eller Fornebo, er et område mellom Lysaker og Snarøya i Bærum kommune, mest kjent for at den tidligere hovedflyplassen Oslo Lufthavn, Fornebu lå her i perioden 1939-1998. Navnet er etter Fornebo hovedgård.

 

 

 

Nansenparken er parken som omkranser Festplassen og Sentraldammen med tilhørende bekkefar. Store flotte gressplener og mange gang og sykkelveier rundt området.

 

 

Fornebu og Snarøya har kilometervis med flotte turmuligheter, mange friområder, naturreservat, parker og badeplasser. Man kommer greit fram de fleste stedene.

 

Langmannsholmen naturreservat

 

 

 

 

Etter å ha ruslet litt rundt omkring, takker vi for følget. En tur å anbefale 🙂

 

Se mer om “Turer og kyststier” på Fornebu m.m. HER:

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top