Østensjøvannet rundt som i et åttetall…..

8.mars 2021. Møtte Einar på Haraløkka for felles løpetur. Vi skulle rundt Østensjøvannet som i et åttetall, men først skulle vi en sving innom Østmarka.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei (uten is) til Rustadsaga og Løkka hvorfra vi tok veien videre ned til Hullet. Så langt alt vel. Men fra Hullet og ned til Skraperudtjernet var det blank is. Det var derfor helt uaktuelt å ta seg ned der uten pigger så vi snudde for retur til Rustadsaga. Herfra tar vi vei til bom og grusvei videre forbi Skullerud skole og ned under Generalen.

 

 

Paal Bergs vei, Bogerud. Anno 1965 og 2021

Vi velger å holde oss på venstre side av Rustadfeltet og Bogerudmyra før vi fra Østensjøbrua tar høyre side nordover langs Østensjøvannet. Jeg fryktet at det skulle være nokså sølete, men forholdene var bra hele veien rundt vannet.

Vi går opp “blodbakken” til Manglerud ishall før det bikker tilsvarende nedover på den andre siden. Det går greit videre til brua hvor vi nå fortsetter sørover langs Bogerudmyra til Rustadfeltet på motsatt side enn da vi kom.

 

Fra Østensjøvannet og Rustadfeltet til Generalen og Østmarka

Vi krysser under Generalen og tar så samme vei tilbake til Rustadsaga og Haraløkka som vi kom. En fin tur med nye kilometer til Mars Challenge – kilometertrimmen.

Ca 13,4 km

1:33

Se tur på Strava HER:

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top