Med nye mål for løping i 2022 ….

Etter en finfin skitur på mandag, før varslet mildvær, var det på med joggesko igjen. Dette mest fordi jeg har som mål å løpe 1200 km i 2022 som da vil være litt lenger enn i fjor (1152,5 km). Og siden jeg har tatt mål av meg om å løpe 100 km i måneden (25 km i uka), ble det to fine turer langs landeveien i uke 2.

12.01.2022. På rufsete underlag uten pigger tok jeg en runde som det er lenge siden jeg har tatt, men gamle velkjente runder, blir som nye. Fra Haraløkka tok jeg Utmarksveien, Generalen og Eterveien til Østensjøveien før jeg fulgte denne videre til Bryn og Høyenhall.

 

 

Breidablikk – Speiderhuset på Høyenhall

Bryn KFUK-KFUM ble stiftet i 1896. Speiderhuset i Høyenhallveien 3 er oppført i tømmer i nasjonal, nybarokk stil og stod ferdig i 1927 etter en større innsamlingsaksjon og er fortsatt i bruk som speiderhus. Bygningen er tegnet av arkitekt Resvold. Speiderhuset tilhører bevaringskategorien politikk og organisasjonsarbeid og er et meget godt bevart forsamlingshus med høye kulturhistoriske og arkitektoniske verdier. 

 

Utsikt fra Svartdalsveien mot Oslo 

 

Jeg går opp Høyenhallveien forbi Breidablikk til veikryss før jeg tar inn Furuveien. Denne er for anledningen nokså glatt, men ellers ok. Fra Svartdalsveien nyter jeg fin utsikt mot Oslo før jeg løper denne opp til Plogveien. Her kommer jeg innpå “favorittrunden”, som jeg løp for ikke så lenge siden, men tar nå deler av denne, motsatt vei. Jeg passerer Ryenkrysset, Abildsøkrysset og Skullerud skole før jeg fra Rustadsaga tar “skolebakken” opp til Bølerlia og hjem.

Ca 12,8 km

 

14.01.2022. Ny dag ny tur. Fortsatt uten pigger, men i sykkelfelt og på gangvei, er det ok. Fra Haraløkka tar jeg Utmarksveien til Generalen og langs denne til Skullerud og ned til Skulleruddumpa. Det har så langt vært bar asfalt, men litt glatt enkelte steder og det gjelder å være forsiktig.

 

Dal/Brenna. Det hvite huset til venstre er hovedhuset på Nordre Dal gård. Gjerdet midt på bilde er der hvor Vinterveien (turvei) går i dag. Foto er tatt fra Oscar Dahls vei. (oslobilder.no)

Jeg tar Vinterveien, som stiger jamt opp til Dal og Dalsåsen før jeg fortsetter på gangvei (Brennarunden) til Mortensrud.

 

Mortensrud er et boligområde som ligger nord i østdelen av Bydel Søndre Nordstrand i Oslo. Navnet kommer fra gården Mortensrud som sannsynligvis ble ryddet en gang i middelalderen. Mortensrud som boligområde startet sin oppblomstring på midten av 1980-tallet med Mortensrudgrenda og Lofsrud som største prosjekt, mens Maikollen-området med sine distinkte bebyggelse av ferdighus fra Moeleven kom noe senere, og fikk det naturlige kallenavnet “Moelven”. Mens Mortensrudgrenda og Maikollen stort sett består av enkeltstående eneboliger, er det på Lofsrud en bebyggelse bestående av lavblokker og rekkehus. Ved forlengelsen av Østensjøbanen til Mortensrud i 1998 ble Mortensrud stasjon banens nye endestasjon.

 

Jeg forlater Mortensrud ved at jeg fortsetter videre langs Mortensrudveien nedover og rundt Kantarellen til Ljabruveien. Her svinger jeg inn på  en gangvei som jeg følger videre til gangbru over Nedre Prinsdals vei på Ljabru. Jeg krysser Ljabruveien og går deretter opp Ljabrubakken.

 

Ljabrubakken

 

Vel over toppen følger følger jeg Ekebergveien videre. Tanken var å ta denne til Sæterkrysset, men ved Nordstrand kirke, bråbestemte jeg meg for å ta Breiens vei til Oberst Rodes vei eller bare Obersten som den også kalles. Ikke så ofte jeg tar denne veien, men litt variasjon, fryder. Fra Obersten tar jeg Nordstrandveien til Skulleruddumpa før jeg går opp Skullerudbakken til Skullerud stasjon. I det jeg passerer p-plassen, hører jeg en bil som tuter og jammen var det ikke Einar. Pussig nok som jeg tenkte at du kunne være her, så hørte jeg tuting. Ja jeg synes jeg så at det var du som kom sa Einar, som skulle gå noen runder på ski nede på Skullerud skistadion. Ja, det burde vel egentlig jeg også ha gjort, sa jeg, men det for heller bli en gang senere. God tur sa jeg og fortsatte så videre tilbake til Haraløkka via Nøklevann skole.

 

Møtte Einar på Skullerud.

 

Ca 14,8 km

Flere bilder fra de samme turene:

Rundkjøring ved Mortensrud stasjon – (Mortensrudveien – Lofsrudveien)

Ljabrubakken 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1244

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top