Haraløkka – Strømsveien – Furuset – Hellerud…

4 januar 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles løpetur – årets første. Med minus 8 grader og godt innpakket, satte vi avsted over løkka forbi Snapper`n og ned Olav Nygards veg til Hellerudveien. Denne følger vi så videre til Hellerud. Så langt er alt greit men, leggen murrer litt.

Fra Hellerud følger vi gang- og sykkelvei og med litt vind imot, blir det bitende kaldt i kinna. Men ettersom vi passerer Ikea og følger Strømsveien videre, blir det litt bedre og ikke så kaldt. Det går forholdsvis greit, men etter å ha passert Nedre Lindeberg gård (4H) går det brått tyngre og bena kjennes som bly. Jeg både går og løper og det kjennes tungt, men vi fortsetter videre og passerer deretter Furuset skole før vi igjen krysser E 6.


Furuset skole – 1962. (oslobilder.no) Strømsveien i forgrunn (nå E 6). Furuset skole som er en barneskole på Furuset i bydel Alna i Oslo, stod ferdig i 1861. Den gamle skolen fra 1861 ble i 1909 en lærerbolig. Mer om Furuset skole HER:

Med en følelse av å være helt tom, småløper vi langs Jerikostien til Lindeberg og videre på gangvei til Dr.Dedichensvei. Med vind i ryggen og litt hjemlengsel, går det greit og vi fortsetter å småløpe. Vi passerer deretter Haugerud kirke før vi fra Hellerud, følger Hellerudveien til Trasopp. Her hilser jeg på Lars Arve som hadde vært på ski. Han kunne fortelle at det ikke var gode forhold, men greit nok, bare man ikke brukte sine beste ski. Ja la oss håpe at det kan komme mer snø.

Fra generalen går vi opp Olav Nygards veg før vi småløper over løkka, og underveis sier Einar, det blir vel ingen stigningsløp denne gangen eller?? Helt sluttkjørt måtte jeg bare innse at det ikke var min dag denne gangen. Men til tross for at turen var litt i overkant lang, så var det allikevel en flott tur.


Haraløkka p-plass  (gml: foto)

Ca 17,7 km

1:57

#mosjon #turogtrening #løpetur #trening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

2 thoughts on “Haraløkka – Strømsveien – Furuset – Hellerud…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top