Nesøya rundt….

6 januar 2016. Som trim i arb.tiden hadde NK og jeg denne gangen planlagt en rundtur på Nesøya. Og fra Skattens hus, satte vi kursen mot Sandvikselva og Storsenteret før vi fortsatte lang Sandviksveien til rundkjøring. Det var litt kaldt, men ikke verre enn at det var greit. Jeg var også litt spent på hvordan “leggen” var, men så langt, alt vel.

Fra rundkjøringen følger vi Kyststien videre langs sjøen til Grønsund. Her i fra, følger vi Broveien videre utover Nesøya.

Nesøya er en øy i Oslofjorden og som tilhører Asker kommune. Øya har et areal på ca 3 kvkm. og er via bro over Grønsund forbundet med fastlandet på Slependen i Asker. Fra Nesøya går det kabelferge over til naboøya Brønnøya. I 1919-20 ble den første broen til fastlandet bygget med to portbuer. Den søndre portbua står fremdeles, etter at den gamle trebrua ble avløst av ny betongbru i 1957. Utbygging for helårs bosetning begynte for alvor i 1950-årene.

Vi følger Broveien ett stykke før vi i neste veikryss, tar til venstre inn Otto Blehrs vei. Deretter følger vi den Østre, Søndre og Vestre vei videre rundt øya. Vel tilbake i veikrysset, tar vi Broveien til broa. Her skiller vi lag og NK setter kursen hjem, mens jeg går ned trappen til Kyststien. Her i fra, tar jeg samme vei tilbake til Skattens hus som jeg kom.


Grønsund

Vel tilbake, kunne jeg konstatere at leggen holdt bra hele veien og ikke er noe problem. 

Ca 12,9 km 

1:16

#Nesøya #budstikka #mosjon #turogtrening #bærum

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1100

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top