Østmarka; Deledalsrunden på ski…

12 januar 2015. Skitur i Østmarka. Skulle møte Einar på Haraløkka for felles tur. Skiene hadde jeg ikke brukt siden FredagsBirken 2014, og på rester av isklister fra den gang, smurte jeg to lag med VR 60. Jeg var tidlig ute og rakk derfor en runde i Blindløypa før Einar dukket opp. Skiene kjentes ok og det gled godt, men litt dårlig feste i de nå glatte sporene.


Flotte spor i Blindløypa som her ved Haraløkka

Einar kom til avtalt tid og sammen satte vi kursen mot Bråten og Nøklevann. Siden vi skulle rundt Nord-Elvåga via Deledalen, hadde vi med hodelykter. Det gikk fort over Nøklevann til Katisa og straks var vi i lysløypa. Denne fulgte vi så videre til Sleppa og Mariholtet. Ved Hestehullet dukket Bernt opp. Vi vekslet noen ord og så forsvant han opp bakken og ut av syne.

Fra Mariholtet skled vi ned bakken og over demningen. Her var forholdene bedre og med bra feste, gikk det greit opp til neste løypekryss. Og med påsatte lykter, satte vi kursen sørover langs Elvågaveien. Det var noe skuffende at det ikke var kjørt spor, men i opptråkket enkeltspor, tok det ikke lang tid før vi var i Deledalen.

 

Elvågaveien mot Deledalen   (gml: foto)

Det gikk greit ned skrenten og ut på Nord-Elvåga. Litt bløtt inne ved land, men ellers greie forhold. Staket deretter over vannet til løypekryss ved Petersbråtan. Her hadde løypemaskinen nylig kjørt, og i nyfriserte spor, fortsatte vi forbi Langvannsbekken og opp til Høyås. Her i fra, suste vi ned bakken forbi Ødegården og over sletta, før vi krysset lysløypa ved Katismyra og ned til Nøklevann. Her staket vi over til Bråten og Haraløkka i samme løype som vi kom. En flott tur i Østmarka der forholdene varierte en del.

Ca 17,5 km

 

#skitur #østmarka #mosjon #trening

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top