Østmarka; Med hodelykt og joggesko til Østmarkskapellet…

5 desember 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Denne gangen var planen en tur retur til Østmarkskapellet og siden det ikke er lys hele veien, skulle vi ha med hodelykter. 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi svingte til høyre mot Hullet og Skullerud Idrettsplass. På idrettsplassen var det blitt produsert nok snø til at de minste kunne gå på ski. Herlig. Her hilser jeg også på Anders og Barbro som begge er “primus motor” for Rustad IL-Langrenn.

Vi følger veien opp mot Vannverket et stykke før vi svinger til høyre i neste kryss og tar Løype nr 168 videre til Grønmo. Det er fint innover Langbrudalen på østsiden av Dalsåsen. Og med rim på grus, går det greit videre til Grønmo.


Grønmo p-plass. (gml:foto)

Her i fra, tar vi Løype nr 169 mot Østmarkskapellet. Og med tente hodelykter setter vi av sted. Ikke lenge etter passerer vi Langbråten som i sin tid var et sommersted for konsulen Thomas Sewell på slutten av 1800-tallet og deretter Sølvdobla. 

Straks etter Sølvdobla tar vi til venstre mot Rundvann og Østmarkskapellet. Ofte snakker vi om hvor morsomt det hadde vært og sett ulv en gang på våre turer i marka. Og plutselig så vi at det lyste i noen øyne fremfor oss. Den kom rett i mot oss og et øyeblikk trodde vi at det var en ulv, men så fikk vi øye på den. En passe stor hund logret med halen og ville hilse på oss. Det var litt av en ulv sa vi høyt nok til at eieren kunne høre oss. Ja en miniulv sa eieren med et smil. Uansett var det en morsom opplevelse. Straks etter var vi oppe på Østmarkskapellet.


Sti- og løypekryss på Østmarkskapellet


Østmarkskapellet er en langkirke fra 1957 i Oslo kommune. Den ligger i Østmarka like ved Rundvann og Flyktningeruta «Timian». Kapellet er et skogskapell med sportsgudstjenester søndager. Det har kafe` med enkel servering før og etter gudstjenester som er kl 12.00. Både skogsbilvei, blåmerkede stier og skiløyper fører frem til kapellet. Kapellet har 200 sitteplasser og en peistue med 100 plasser samt en overnattingsfløy med plass til 25 personer. (fakta: Wikipedia og foto Skiforeningen)

Etter en rask pause og noen bilder, returnerer vi til Grønmo. Her slukker vi lyktene og fortsetter så i lysløypa til Vannverket på Skullerud. Underveis hilser vi på damegruppa til Rustad IL som trener intervaller nær Grønmo mens den yngre garde med grønnkledde Rustadløpere, løp bakkedrag i løpekrysset ved Dalsåsen. Vi følger veien ned til Plantasjen før vi svinger over p-plassen til Skullerudstua. Her ifra, tar vi samme vei til Haraløkka som vi kom. Det skal nevnes at vi møtte enda en stor gjeng Rustadløpere på vei over Skredderløkka. At det er grønt enkelte steder i skogen visste vi jo, men at det skulle være så «grønt» enkelte steder, var overraskende, men hyggelig å se i marka. Allikevel har vi en bønn til lederne av de forskjellige gruppene – vis hensyn og la andre få passere.

Vi takk for turen før Einar satte kursen mot p-plassen mens jeg avsluttet den siste biten hjem med stigningsløp.

Ca 16,5 km

1:55


#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #turogtrening #runforfun

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top