Østmarka; Smalvann rundt fra Haraløkka….

16 mars 2020. Om det var tørt nok i marka var nettopp det vi skulle finne ut av da Einar kom til Haraløkka litt tidligere enn vi pleier ca kl 15.30. Smalvann rundt fra Haraløkka byr jo på en del stiløping.

Fra Haraløkka tok vi en litt sølete grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok blå sti videre til Fjeldstamyra og Fjelstadbakken. Her går vi opp steinrøysa langs Fjeldstabakken forbi Bootcampen til Rustad IL for deretter å ta blå sti videre over Skullerudåsen til stikryss.

 

Stikryss ved Skullerudåsen – Østmarka

Vi tar sti mot Skytten og straks etter krysser vi Karismyr. Litt is og snø på gangbanene over myra, men det går greit. Vi passerer deretter et løypekryss ved Trolldalen før vi fra Smalvannsmåsan tar blå sti ut til høyre.

 

Gangbaner over Karismyr

Straks etter kommer vi til Smalvann som vi løper rundt. Se bilder.

 

Smalvann – Østmarka

Smalvann er det øverste vannet i vassdraget som ender i Vansjø ved Moss. Bamsebo, hytta øst for vannet, eies av Oslo Røde Kors hjelpekorps.  Fakta; Østmarka fra A til Å.

 

Smalvann sett mot nord

Det er fin sti rundt vannet, kanskje litt kronglete på vestsiden, men ellers helt ok. Det er ca 500 m. rundt vannet og etter en runde er vi tilbake i rød løype ved Smalvannsmåsan. Vi fortsetter mot Langvann et stykke før vi tar umerket sti på åskammen (Breidåsen) mellom Trolldalen og Gudbrandsdalen. Her går det jamt nedover på sva og deretter ut på grusvei ved Ødegårdsletta.

Vi har som policy at vi alltid skal over 12 km på våre fellesturer så også denne gangen og siden vi til nå hadde drøyt 7 km, satte vi kursen mot lysløypa og Katismyr. Vi går opp bakken hvor det var litt is, men det var ikke glatt og vi kom oss greit videre. Vi passerer Fjeldstadbakken og Hullet før vi fra Skraperudtjern tar veien tur/r Skullerud Idrettspark. Fra Skraperudtjern tar vi grusvei til Skullerud skole hvor vi svinger ut på fortauet langs Generalen. Detter for å få en ekstra sløyfe da vi fra Stallerud tar veien inn til Rustadsaga og tilbake til Haraløkka samme vei som vi kom. En morsom og variert tur som anbefales.

 

Skogvokterboligen til Oslo kommune

Ca 12,6 km

1:40

Se tur på Strava

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 969

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top