Østmarka; Elvågarunden – en klassiker hele året….

8 november 2021. Det var yr i luften og litt kalt da jeg møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Vi hadde med hodelykter da vi skulle ta «Elvågarunden», dvs. Nord-Elvåga rundt, der ca. 6 km. var uten lys. Løypa er vi godt kjent med, men det er et kronglete parti fra Deledalen som i mørket, og med våte steiner og røtter, kan være vrient. Uansett gjelder det å være forsiktig.

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi tar lysløypa videre til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa. Hele veien hit har det vært yr i luften, men i det vi kommer ut på demningen, så kommer det som snø. Små og stikkende korn rett i fleisen. Burde hatt briller sa Einar i det vi fulgte lysløype på motsatt side til løypekryss.

 

 

Her setter vi på lyktene før vi fortsetter på Elvågaveien mot Skilledalen og Deledalen. En fin skogsvei som er forholdsvis lettløpt. Underlaget er stort sett bra, men løvet dekket pyttene og vi blir våte på bena.

 

Høyvann eller lavvann? (Gml: foto)

 

 

 

Fra Deledalen tar vi oss forsiktig ned skråningen før vi krysser bekken. Det er uaktuelt med «sti ved lavvann» så vi klyver opp skråningen og følger umerket sti på oversiden. Ettersom det har sluttet å snø er sikten bedre og vi kommer oss greit ned trappene før vi fortsetter videre til El Paso (Skyttenbrua).

 

 

 

 

 

 

På vei opp til Høyås. (Gml: foto)

Herfra følger vi skogsvei forbi Petersbråten, Langvannsbekken og Ødegårdsmåsan til Høyås. På vei ned fra Høyås og ut på Ødegårdsletta passerer vi de unge og lovende (hehe) karene fra Rustad IL veteran. Alltid hyggelig å hilse på denne muntre gjengen som vi møter på vår vei.

Straks etter Trekanten tar vi grusvei til Løkka ved hestehagen der Einar takker for seg og setter kursen mot Skullerud dumpa mens jeg forsetter opp «Drepern og den onde søstra» og hjem til Haraløkka.

 

 

 

 

Elvågarunden, som er like fin alle årstider, er en «klassiker» som kan anbefales. Se runden på Strava HER:

Ca 16,3 km

2:00

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1100

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top