Lyseren rundt med Team Sportsmanden…..

26 juni 2020. Roar T., Marius og jeg inviterte medlemmer av Team Sportsmanden til en sosial løpetur <<Lyseren rundt>> før afterrun på den nye Skihytta til Spydeberg IL. Og siden det er et femårsjubileum var det utrolig gøy at vi ble 17 stk. som trosset den hittil varmeste dagen.

 

Roar T., Marius og Arvid ønsker nye og gamle velkommen til Lyseren rundt – 2020. (Foto: Roar Tomter)
Klar for start i Lyseren rundt – 2020

Roar A., Stein og jeg tok føringen fra start da vi satte avsted. Vi følger skogsvei et stykke før vi fra sti- og løypekryss der Svenskeveien i sin tid kom opp fra Øyeren velger å følge deler av denne. En ny variant jfr. at vi flere ganger har valgt sti til Skimtefjell via Langtjern. Underlaget er bra og vi skravler mens vi løper.

 

 

 

 

På Skimtefjellhytta tar vi en god pause hvor vi bl.a. skriver oss inn i turboka. Det er varmt svært varmt, men det går greit med oss alle.

 

En etter en skriver vi oss inn i turboka
Skimtefjellhytta

Fra Skimtefjellhytta tar vi blå sti videre over deler av Gulltjernmosen Naturreservat. Underlaget er bra og det er bare å nyte.

 

 

 

 

En av flere hyppige drikkepauser

I neste stikryss tar vi nok en drikkepause som pga av varmen var helt nødvendig. Vi velger sti til venstre før vi løper videre etter hverandre som perler på en snor med god avstand.

 

På rekke og rad (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)

 

Vel ute av skogen ved Steinenga følger vi Brevigveien til Bærmerud og ny drikkepause ved bjørka som var eneste mulige skyggeparti.

 

Drikkepause i skyggen av bjørka på Bærmerud.

Fra Bærmerud tar vi Brevigveien et stykke før vi tar inn Vestre Brevigvei. Vi krysser deretter et jorde og er litt ute i terrenget før vi henter oss inn på Rolighetveien og Nosa. Her synger vi for Elin som har bursdag og deretter blir det en vel fortjent badepause. Og jammen tror jeg alle sammen var i vannet.

 

 

 

 

Over brua til Lyseren Strandpark

Fra Lyseren Strandpark og sørover mot Vatn og Hallerud var det en ny vei siden sist. En vei som først gikk mot Vasstjernet før den kom innpå den veien vi pleier å ta mot Hallerud.

Etter badepause trodde nok min kropp at vi var ferdig løpt for det var liksom som at luften var gått ut. Det ble tyngre å komme igang og jeg både løp og gikk om hverandre, men det går fremover og på Hallerud var vi atter samlet.

 

Lyserenveien mot Rud.

Herfra følger vi Lyserenveien ca 2 km før vi tar inn på grusvei ved Rud og Haugerud. Planen var at vi skulle ta Thomasstien til Hemnesveien ved Fiskedammen, men siden feltet var langstrakt var det mange som løp feil og dermed misset Thomasstien. Uansett hvor vi hadde løpt, så kom vi alle vel tilbake til Skihytta.

 

Afterrun med drikke, saftis, boller etc
God stemning på afterrun.

På Skihytta nyter vi drikke, saftis, boller og kjeks mens vi oppsummerer dagens tur. Alle er vi enige om at dette hadde vært en flott tur i flotte omgivelser. Og selv om noen vil si det er galskap å løpe i tropevarme så var det ingen som angret på nettopp det.

Vell blåst og God sommer:)))

ca 24,8 km

3:46

Se tur på Strava HER:

Flere bilder følger:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roar T. og Arvid. (Foto: Frode Monsen/Sportsmanden.no)

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1074

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top