På bar asfalt fra Haraløkka – Oppsal – Nordre Skøyen Hovedgård – Abildsø….

23 februar 2021. Siden det nå er førefall i Østmarka og svært glatt på stier og i lysløypa skulle vi ta en tur på bar asfalt langs landeveien. Vi kunne nok ha brukt pigger i marka, men vi er ikke veldig glade i det så da ble det asfalt uten pigger.

 

Skøyter på Ulsrudvann i 1955 (oslobilder.no)

 

Fra Haraløkka tok vi grusvei (godt strødd) forbi Ulsrudvannet til bom ved Østmarkveien som vi følger videre til rundkjøring ved Beverlia. Selv om vi begge trives best med stiløping i marka så er det allikevel behagelig med bar asfalt. Vi tar Østmarkveien til Oppsal senter før vi fortsetter langs Vetlandsveien.

 

 

Vetlandsveien som går parrarelt med Hellerudveien er fin å løpe da det er mindre trafikk og annen støy. Underveis mens vi løper forteller jeg Einar om den gamle Trasopphallen hvor vi hadde gym og litt om Godlia skole.

I neste veikryss tar vi inn Stordammveien som vi følger et stykke før vi tar Tvetenveien videre til Hellerud T-bane St.

 

 

 

Nordre Skøyen Hovedgård er en fredet gård som stammer fra middelalderen, da det var et klostergods. Arkeologene har fastslått at de aller eldste delene av grunnmuren kan stamme fra ca. år 1250. De herskapelige bygningene som utgjør gården i dag ble bygget mot slutten av 1600-tallet.

Foto; Nordre Skøyen Hovedgård – 1956 (oslobilder.no)

 

 

 

 

 

 

Det er lenge siden vi har vært i dette området rundt Nordre Skøyen Hovedgård, som er omgitt av et flott parkanlegg, en unik linde-allè og med panoramautsikt mot Oslofjorden, men denne gangen følger vi Thygesons vei rundt gården til Østensjøveien ved Bryn.

 

På Gangvei fra Bryn

 

Fra Bryn senter følger vi gang- og turvei langs E6 forbi Manglerud til Ryen krysset hvorfra vi tar Enebakkveien videre til Abildsø. Det har hele veien vært nokså tåkete, men jammen dukker det opp noen solglimt når vi fra Abildsø-krysset tar til venstre over Østensjøbrua og frem til neste veikryss.

 

Abildsø gård – Østensjøvannet(oslobilder.no)

 

Vi svinger til høyre inn Eterveien som vi delvis løper opp før vi tar Generalen til Bøler og Utmarksveien tilbake til Haraløkka. Vi takker for følget før Einar løper videre til p-plassen mens jeg tar Bølerlia den siste biten hjem. En fin tur litt #rundtomkring.

Ca 13,8 km

1:29

Se tur på Strava HER:

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top