Haraløkka – Lille Wembley – Hellerud – Oppsal….

21 desember 2020. I året som ble annerledes på mange måter skulle Einar og jeg ta siste felles løpetur. Først en tur i Østmarka og deretter en tur langs landeveien.

Fra Haraløkka fulgte vi turvei delvis rundt Haraløkka Idrettspark før vi fortsatte langs Mikkel Revs vei og Østmarkveien til rundkjøring ved Beverlia. Her tar vi til høyre inn Hellerudveien og deretter Unnarennet før vi fortsatte på turvei rett nordover til lysløypa (ved bom). Denne følger vi videre forbi Kjerringhula og over Appelsinhaugen til Varmesentralen på Haugerud ved Lille Wembley.

“Lille Wembley” på Haugerud er ett av ti friområder for hund i Oslo (dressurområde). I disse områdene kan man slippe hunden løs også i den perioden da det ellers i Oslo er generell båndtvang for hun (1.april – 20.august)

Vi følger lysløypa nedover et stykke før vi tar inn på gangvei mot Hellerud. Underveis får vi noen stråler D-vitaminer fra den gule kula som viser seg frem et øyeblikk nettopp på årets “korteste dag” før vi igjen går mot lysere tider. Et trivelig gjensyn – herlig.

Fra Hellerud følger vi Hellerudveien sørover til veikryss der den gamle butikken lå (S-laget). Underveis hilser vi på Anita, en kollega, som er ute og går tur motsatt vei. Vi svinger til høyre inn Stordamveien og deretter Vetlandsveien. Og mens vi løper langs denne til Oppsal senter forteller jeg om gamledager fra da jeg vokste opp på Godlia og Oppsal.

 

Vetlandsveien ved Oppsal -1957 (oslobilder.no)

 

Fint med lys i mørketiden som her ved Beverlia – God jul!

 

Vi følger Østmarkveien til rundkjøring ved Beverlia og så tilbake til Haraløkka samme veien som vi kom. En flott tur i deler av Østmarkas lysløypenett.

Takk for turen og takk for i år – og God jul sa vi begge to før jeg løp den siste biten hjem.

Ca 13,1km

1:28

Se tur på Strava HER:

 

 

 

Varmesentralen på Haugerud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top