Haraløkka – Skyttenbrua (El Paso) – t/r med Nina og Maya

28 desember 2020. “Jippi” sa Maya som er en samojedhund, en polar spisshund som opprinnelig kommer fra Sibir i Russland, men som nå kan sies å ha fått sin endelige utforming i Skandinavia, jeg elsker snø sa hun og satte avsted fra Haraløkka med Nina og meg på slep. Vi skulle gå fra Haraløkka til Skyttenbrua med retur delvis samme vei.

Underveis passerer vi Rustadsaga, Trekanten og Ødegården før vi fra Høyås labber videre i 20-25 cm våt nysnø langs skogsvei. Og her forteller bilder mer enn ord.

 

Skogsvei mellom Høyås og Ødegårdsmosen

 

 

Winter wonderland ved Ødegårdsmosen i Østmarka

Vi passerer Langvannsbekken og Pettersbråtan før vi går den siste biten langs sundet mellom Nord- og Sør-Elvåga til Skyttenbrua eller EL Paso som den også kalles.

 

Skuyttenbrua (El Paso)

Skyttenbrua (El Paso) er en bru i sundet mellom Nord- og Sør-Elvåga som måtte bygges da vannstanden i Elvåga-vannene ble hevet i 1964, slik at de to vannene ble ett. Brua ble betegnet av friluftsungdom på 1960- og 70-tallet med det spanske ordet for passasje, overgangssted; <<El Paso>>.

 

 

 

Jeg elsker snø sa Maya som koste på tur. (Foto: Nina S.Mathiesen)

Etter å ha tatt noen bilder, spist lefse og sjokolade returnerer vi delvis samme vei som vi kom. Dvs. at vi i langbakken opp til Ødegårdsmosen tar blåsti mot skogsvei ved Gullsmeden. Deretter tar vi til venstre og straks etter er vi på Høyås.

 

 

På vei ned fra Høyås møter vi Bernt som kommer motsatt vei med staver. Vi veksler noen ord om at vi kanskje burde ha gått på ski, men at vi ikke var – så ivrige – (hehe) og at det fikk vente. God tur videre sa vi og så satte han  avsted i skigang opp mot Høyås mens vi ruslet samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom.

Takk for fin tur sa vi før vi skilte lag på løkka der Nina og Maya gikk videre mens jeg smatt inn ved garasjene.

 

 

Se tur på Strava HER:

Ca 12 km

3 timer

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top