Østmarka; “Østmarkrunden” med joggesko

19 mai 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen i dag var å ta “Østmarkrunden” ikke på ski, men med joggesko.

Østmarkrunden; er et skirenn som arrangeres av Nordstrand IF og Rustad IL. Runden som er på ca 15 km, har start og mål ved Skullerudstua. Det gås to runder til sammen 30 km.

Fra p-plassen fulgte vi grusvei til Rustadsaga, Katisa og Ødegårdsletta. Her i fra fulgte vi så Østmarkrunden videre. Været var nokså ustabilt og da det begynte å regne, kom det også torden. Vi passerte Høyås og fulgte så skogsveien videre forbi Langvannsbekken til Pettersbråtan. Tok så rød løype videre mot Fingerbølmyrene og Smørhullet. Vanligvis er ikke denne løypa særlig farbar på sommeren, men det var blitt sagt at det var lagt ut stokker så det skulle gå greit å passere myrområdene. Det blinket og skrallet over oss, men vi følte oss trygge og fortsatte så videre.


Over stokk og ste… mot Fingerbølmyrene og Smørhullet

Det gikk greit et stykke og vi passerte løype til Svartdalen og flere deler av Fingerbølmyrene på stokker, men så over den største myra, var det slutt på stokkene. Her sank vi til ankelen, og i frykt for at skoene skulle sitte fast, løp vi over myra. Dette er god trening sa Einar, i det vi tok av fra løypa ved Smørhullet og fulgte blå sti videre til Trollvann.

 


over Fingerbølmyrene

Fingerbølmyrene; myr mellom Langvann og Sør-Elvåga. Her hadde Milorg klargjort en slipplass under annen verdenskrig. Slipplassen var klar i april 1945, men mottok ingen slipp. En tømmerhogger brakke og stall ble satt opp nord for myra, rett vest for skiløypa på 1970-tallet. En kar som gikk under navnet <<fuglemannen>> anekterte brakka og brukte den i flere år fram til den ble brent ned midt på 1990-tallet. (Fakta er hentet fra boka; Østmarka fra A til Å)

Fra Trollvann fulgte vi skogsvei videre og med fortsatt regn og tordenskrall, passerte vi Sølvdobla og Grønmo. Vi tok grusvei (lysløype) til Vannverket og så videre ned forbi plantasjen og Skullerud skole til Rustadsaga. Her går vi opp skolebakken, så forbi Nøklevann skole til Bølerlia, og innen vi var tilbake på Haraløkka, sluttet det jammen å regne. Typisk nok.

Ca15,8 km

1:42

Ca  431,3  km

#østmarka #tur #mosjon #trening #løp

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg