Haraløkka – Brennnakollen – Lofsrud gård – Mortensrud…..

8 februar 2021. Skitur eller løpetur? nåja, siden vi har planer om skitur i Nordmarka ila uka, falt valget på en løpetur. Hva om vi tar Brennarunden som sist, men motsatt vei foreslo Einar – og som sagt – så gjort.

 

Skullerud Idrettsplass

 

Fra Haraløkka tar vi veien om Rustadsaga og Løkka før vi fortsetter videre forbi Hullet og frem til Skullerud Idrettsplass. Her var det godt preparert og hele løypenettet var nå tatt i bruk. Et flott sted å gå på ski om man bare skal ha noen runder. Vi derimot krysset over idrettsplassen og Ljanselva før vi gikk opp Generalen til Vannverket.

 

Brennarunden på sti ved Grønmo Golfbaner

Herifra følger vi lysløypa til løypekryss hvor vi svinger til høyre. Straks etter kommer vi innpå Brennarunden som er en rundløype fra- og til Mortensrud. Løypa som går på asfalt og grus er også innom sti der den går langs Grønmo Golfbaner, men vi dropper stipartiet og tar lysløypa videre rundt Brennakollen til Brennaveien.

 

Brennarunden går forbi Lofsrud gård.

 

Løypa er godt merket der den går gjennom bebyggelsen til vi krysser E6 og videre til Lofsrud gård. Deretter fortsetter løype på turvei langs idrettsplassen på Mortensrud før vi kommer til Mortensrud senter der løypa liksom starter og ender.

 

 

Lille Dal på toppen av Dalsåsen på Dal eller Brenna. Bryggerhuset det hvite huset helt til høyre – har adressen Dalsåsen 55. Det lille hvite huset i bakgrunnen (Oscar Dahls vei 50) er i dag det siste huset på venstre side av E6 etter Skullerud-dumpa, før man kommer til Shell-stasjonen på Mortensrud. E6 går i dag mellom dette huset og skogkollen i bakgrunnen. (Oslobilder.no – 1975)

 

 

 

Fra Mortensrud følger vi Mortensrudveien til Dalsåsen hvor vi krysser E6 før løypa fortsetter som turvei opp til Dalssvingen og inn i marka. Her følger vi lysløypa tilbake til løypekryss hvor vi svinger til venstre mot Vannverket.

 

Under brua og inn på Skullerud Idrettsplass. (Gml: foto)

Vi tar Generalen ned og frem til parkeringsplassen før vi fra Skullerud Idrettsplass tar delvis samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom.

Ca 13,8 km

1:41

Se tur på Strava.

Flere bilder fra samme tur;

 

Lysløypa ved Brennakollen

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top