Ljanskollen rundt inkl. Hvervenbukta….

Været var ikke det helt store, men vi reiste allikevel ut til Hvervenbukta for å rusle en tur rundt Ljanskollen. Hvervenbukta er i tillegg til at den er en populær badeplass også et flott turområde. Bukta ligger ved Bundefjorden helt sørvest i Oslo kommune nær grensen til Oppegård. Her er også en stor gratis parkeringsplass. Og siden vi var  forholdsvis tidlig ute, var det lett å finne plass.

Her ved parkeringplassen, både starter- og slutter merket turvei som går på begge sider av Ljanskollen.

Vi velger å gå mot klokka og Ljanselva Miljøpark.

Og mens vi går, tar vi bilder….

…vi hadde imidlertid ikke gått langt før vi leser på et skilt – Fangeleier på Fiskevollen. (fakta: Ljanselva Miljøpark).


Under siste verdenskrig hadde tyskerne en fangeleier hvor det fra høsten 1944 bodde 250 norske Grini-fanger. Sammen med franske, italienske, polske og periodevis russiske fanger, skulle de bygge et omfattende oljeanlegg. (foto: Oslobilder.no)

Vi følger deretter turveien videre rundt Ljanskollen til Hvervenbukta. Og her forteller bilder mer enn ord…Utsikt mot Bunnefjorden

Hvervenbukta

Stubljan-herresgård; en av Oslos flotteste herregårder – lå i Hvervenbukta. Den ble oppført av Peder Holter rundt 1765 og var en del av Ljansgodset. Hovedhuset lå ute på brinken mot bukta. Det brant i 1913, men grunnmuren står fortsatt. Det gjør også den hvite strandpaviljongen.


Stub-Ljan gård – papirkunst (oslobilder.no)

Vi passerer bukta og setter kursen mot den velkjente røde stua som nå drives av Anne På Landet


Anne På Landet – en av Norges aller første foodtrucker med hjemmelaget, grønt og lokal mat. Driver også en cafe nede på stranden i Hvervenbukta.


Fisking i Hvervenbukta – 1962. (oslobilder.no)

Etter å ha vært innom Anne På Landet, tar vi samme vei tilbake til p-plassen som vi kom. En flott tur rundt Ljanskollen og Hvervenbukta.

Takk for følget!

#hvervenbukta #friluftsliv #tur #mosjon

Flere bilder følger:

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1074

One thought on “Ljanskollen rundt inkl. Hvervenbukta….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top