Grønmorunden fra Haraløkka…..

6 januar 2020. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Nøklevann rundt uten pigger var nok bare å glemme så derfor skulle vi ta <Grønmorunden> som stort sett var landevei. Men først skulle vi innom Skullerud Idrettsanlegg for å sjekke forholdene.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Stallerud før vi fortsatte forbi Skullerud skole og ned til Skullerud Idrettsanlegg. Anlegget som drives av Rustad Idrettslag var preparert for klubbrenn denne kvelden. Det var bra med snø og forholdene må sies å være gode.

 

 

Vi fulgte løypa over Ljanselva og bort til Generalen før vi gikk langs denne og opp til Vannverket. Tror jammen jeg skal ta en formiddagstur eller to sa Einar mens vi satte kursen mot lysløypa (løype 168) som vi skulle følge videre til Grønmo. Underlaget i lysløypa var langt verre enn vi trodde, men vi klarte å komme oss til Grønmo uten uhell.

 

 

Dal/Brenna. Det hvite huset til venstre er hovedhuset på Nordre Dal gård. Gjerdet midt på bilde er der hvor Vinterveien (turvei) går i dag. Foto er tatt fra Oscar Dahls vei. (oslobilder.no)

 

Her i fra tok vi Sørliveien til Klemetsrud før vi fortsatte langs gangvei til Brenna/Dal. På bar asfalt uten is, stein og grus, nyter vi turen videre langs Vinterveien til Skulleruddumpa. Her går vi opp Skullerudbakken før vi løper videre langs Generalen til Stallerud og Rustadsaga. Deretter tar vi samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom.

En morsom og variert runde som er like fin begge veier.

 

Ca 13,6 km

1:36

Se Grønmorunden på Strava

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top