Haraløkka – Abildsøveien – Oberst Rodes vei….

19 mars 2018. For å riste FredagsBirken ut av bena skulle jeg ta en passende runde med joggesko i rolig tempo. Fra Haraløkka fulgte jeg Bølerlia et stykke før jeg tok Utmarksveien til Generalen. Det gikk greit på delvis rotten is uten pigger. Jeg svinger til høyre inn Eterveien som jeg følger ned til Østensjøven. Her svinger jeg til venstre og straks etter Abildsøkrysset, tar jeg til høyre inn Abildsøveien.

Raschs vei til venstre, med Olabua (kjent kiosk) bakerst – 1962 (oslobilder.no)

Jeg krysser E6 på gangbru før jeg følger Raschs vei opp til Karlsrud og Oberst Rodes vei. Her svinger jeg til venstre og følger “Obersten” videre. Og mens jeg løper langs veien funderer jeg på hvem denne Oberst Rode var.

Hans Henrik Rode (1767 – 1830) var en norsk offiser. Rode gikk ved Landkadetakademiet i København og ble deretter ansatt som lærer og offiser ved landkadetakademiet i Rendsberg. Oberst Hans Henrik Rode deltok i Napoleonskrigene, var med på Notabelmøtet på Eidsvoll, eide Søndre Hellerud går og har gitt navn til Oberst Rodes vei i Oslo. (Foto; er et kopi malt av W.Holter i 1918 fra Eidsvoll 1814). (oslobilder.no)

Krysset Oberst Rodes vei – Freidigveien 1962 (oslobilder.no)

Underveis passerer jeg flere veikryss, men ved Nordstrand, tar jeg til høyre inn Fredigveien og Lindbäckveien til Ekebergveien. Fra Sæterkrysset tar jeg Nordstrandveien til Skulleruddumpa og gangvei opp til Skullerudveien. Her svinger jeg til høyre mot Skullerud og deretter Rustadsaga før jeg går opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Siste biten hjem langs Bølelia avsluttes med stigningsløp.

Ca 12,7 km

1:22

#mosjon #trening #løpetur #runforfun

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top