Abildsø – Manglerud – Ryen…

11 juli 2016.Favorittrunden med nye sko….

Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned «skolebakken». Selv om det har vært utrykt for regn i hele dag så var det nokså typisk at dette skulle komme akkurat nå, men slik er det nå bare. Og fra Rustadsaga fortsetter jeg langs generalen, Skullerudveien og Enebakkveien.

Av hensyn til hælen har jeg etter anbefaling kjøp nye sko – Hoka One One Clifton 2. Det er mange som skryter av disse og særlig gode skal dem være for de som er litt for tunge – slik som meg. Og siden det er 5-8 mm dropp, passer dette bra med at jeg forsøker å endre fra hæl til tå.


Abildsø gård-Østensjøvannet – 1962 (oslobilder.no)

Jeg passerer Abildsøkrysset og selv om det surkler fra sålene, så nyter jeg turen videre langs Enebakkveien. Skoene kjennes bra og så langt – alt vel. Jeg tar inn Plogveien og følger denne forbi Manglerud skole før jeg tar en avstikker fra «favorittrunden» da jeg svinger inn Wetlesens vei. Denne følger jeg frem til veikryss hvor jeg svinger til venstre mot Manglerud.

Fra Manglerud t-bane st. tar jeg en gangvei videre til Ryenkrysset. Her svinger jeg til venstre og etter å ha passert under krysset, fortsetter jeg langs Enebakkveien.


Ryen-krysset – 1961 (oslobilder.no)


Ryen gård – 1949 (oslobilder.no)

Ryen gård kan ha vært ryddet omkring år 500. En Oldtidsvei gikk opp de bratte bakkene til Ryen gård. Det ble fremkommelig med slede etter at det på 1700-tallet ble sprengt bort noe fjell i dalsøkket ved Ryenberget. Speidere ble sendt opp i Ryenberget i 1200, da bøndene på østlandet reiste seg mot kong Sverre. Det høyeste punktet kalte løytnant Vibe “Ryen Borg” på kartet sitt i 1838, og tidligere stod det en varde i nærheten slik at fjellet antagelig var en viktig militært punkt for Oslo. Toppen heter i dag Ryen varde. 

Så lang har det gått greit og jeg passer på og ikke trå ned hælen for mye, men det begynner å murre i leggen og det er ikke så lett å løpe forfot. Jeg detter litt sammen, men skoene har god demping og det går forholdsvis greit. Vel over Abildsøkrysset følger jeg samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Litt vondt i leggen hadde jeg, men skoene, stod til forventningene. Gleder meg til neste tur langs landeveien med disse.

Ca 13,3 km

1:17

#løpetur #mosjon #hokaoneoneclifton2 #trening #turogtrening


Enebakkveien – 1952 (oslobilder.no)


Enebakkveien fra Ryen mot Abildsø

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top