På gamle trakter “Goliaskogen – Trasopskogen”

16 mars 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Hadde tenkt at vi denne gangen skulle løpe en tur på “gamle trakter” der jeg vokste opp i Mekanikerveien ved Godliaskogen og Trasopskogen.

Fra Haraløkka fulgte vi gangvei til grusbanen og opp skrenten til Olav Nygårds veg. Deretter krysser vi Sarabråtveien, før vi  følger Øsmarkveien videre til Oppsal senter. Tar så en turvei-gangvei forbi Oppsal kirke til Solbergliveien og Filerveien. Denne følger vi ned til Mekanikerveien hvor vi tar til høyre. Jeg forteller Einar om hvem som bodde hvor osv., ikke fordi at han vet hvem disse er, men artig allikevel. Morsomt var det å se igjen nr. 15, som var den blokka jeg bodde i.

 
Mekanikerveien 13 og 15

Fra Mekanikerveien tok vi sti inn Godliaskogen – Trasopskogen som den gang var vår skolevei til Godlia skole. Vi fulgte så gml. lysløype forbi Oppsal Forum (Trasophallen – der vi hadde inne-gym), før vi kom ut av skogen ved Stordamveien.
Goliaskogen: var en del av Nordre Skøyens utmark. Da boligområdet på Golia ble etablert, bestemte Aker formannskap i 1937 at denne delen skulle legges ut til park. I 1950 forelå det utbyggingsplaner her, men massive protester fra lokalbefolkningen reddet rekreasjonsområdet.

Fra Stordamveien fulgte vi gangvei mot Tveita og Damfaret, før vi tok Tvetenveien nedover til Hellerud T-bane st. Her tok vi til venstre opp bakken og inn Thygesons vei, så ned Skøyenkneika til Høyenhall T-bane st.

 


Breidablikk (Kråkeslottet) i Høyenhallveien 3, ble innviet i 1927 etter å ha blitt laftet opp på Gol etter tegninger av arkitekt Resvold. Tømmerbygningen er i nasjonal, nybarokk stil og er møteplass for Bryn KFUK/KFUM-speidere.

 

Etter å ha passert Breidablikk i Høyenhallveien,  fortsetter vi inn  Furuveien som vi følger frem til Svartdalsveien. Her tar vi til venstre mot Ryen. Her i fra følger vi Enebakkvaien og Generalen til Rustadsaga. Går opp “skolebakken” til Nøklevann skole og så tilbake til Haraløkka langs Bølerlia. Takker Einar for fin tur, før jeg avslutter  med stigningsløp den siste biten hjem.

Ca 15,2 km

1:40

#løpetur #landevei #mosjon #trening

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1053

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top