Østmarka; Sørlihavna – Geitsjøen – Røyrivann….

29.desember 2014. Skitur med naboene Terje N. og Terje B. i Lossbyvassdraget. Fra Sørlihavna i Lørenskog fulgte vi Losbylinja innover mot Losby. det var ikke mer snø enn hva det måtte være men, greit nok. Kan ikke være kravstore her i lavlandet, så man får nøye seg med det som er og gjøre det beste ut av det. Etter ca 1 km, treffer vi Øivind som er ute og lufter Trym. Vi slår av en prat og han tar et foto av oss innen vi fortsetter videre til Losby.


Losbylinja mellom Sørli og Losby.   (foto: Øivind Møllebak)

Fra Losby krysser vi Losbyelva og fortsetter langs veien videre utover til Djupdalskrysset og Geitsjøen. Forholdene var overraskende gode og det var lite med grus på veien. Vi vurderte en tur oppover i Badstudalen, men valgte i stedet å skli ut på Geitsjøen. 


Terje og Terje ved Geitsjøen

Vi staker over Geitsjøen og fortsetter så videre på Røyrivann forbi Knurra til Røyrivanns koia. Her tar vi en rask pause og mens vi stod der å betraktet koia, skimtet vi en kar i grønt som kom nærmere og nærmere og til slutt kjente vi igjen Trond Inge. Vi hilser og slår av en prat. Tar et foto eller to før vi setter kursen nordover mens Trond Inge ville skjekke forholdene på Nordre og Søndre Krokvann.


På Røyrivann ved Røyrivanns koia, hilser vi på Trond Inge.

Vi passerer igjen Knurra og fortsetter så i god fart igjennom Fløyta og frem til demningen. Her sklir vi ned på siden av bekken og ut på Mønevann. Forholdene på vannene er bra og det gikk raskt videre. I enden av vannet, fortsetter løypa forbi “godset” og over golfbanen, for deretter å gå videre mot Sørlihavna langs Losbylinja. En flott skitur i Østmarka og Lossbyvassdraget.

ca 17,5 km

#østmarka #skitur #mosjon #tur 

Flere bilder fra samme tur:


på vei utover mot Djupdalskrysset og Badstudalen-Geitsjøen


Røyrivannskoia, sett fra Røyrivann


Terje N. på Røyrivann


Ved Mønevann badeplass


Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 996

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top