4 januar 2014 Skitur i Maura – Nordåsen


Terje (nabo) og jeg var begge lystne på en skitur og var nå enige om en dagstur til Sjusjøen, så etter å ha vært en tur i smøreboden fredag kveld, var både jeg og utstyr klar for morgendagens tur. Smøretips og turforslag hadde jeg fått fra Frode.

 


Smørebod i garasjen

Med dette klart, gikk jeg opp til Terje for å avtale kjøring og avgangstid osv,. Han kunne opplyse at han hadde fått en mail fra tidl. nabo (Terje), som også hadde lyst til å være med. Vedlagt mail fulgte link fra Nordåsen Skisenter  Her: , som han ba oss vurdere. Etter å ha sjekket link fra Nordåsen Skisenter i Maura, bestemte vi oss for at vi heller skulle dra dit. Med kun 1 times kjøring, trengte vi heller ikke å starte i “otta”.

Vi reiste ca kl 08.30 og en snau time senere var vi i Maura og på vei opp til Nordåsen Skisenter. Ved veibom var det slik at man måtte betale kr 40 fra mobil ved å sende reg.nr, og så vente på kviteringsmelding. Problemet var imidlertid at det her ikke var dekning, og da det begynte å “hope” seg opp med biler, var vi nødt til å kjøre videre. Det skal nevnes at vi fikk kviteringsmelding da vi passerte OSL på vei hjem.

 

 


Vi parkerte på en stor fin p-plass og foreløpig var det godt med plasser.

 

Etter å ha lagt på noen lag med VR70, var vi så klare for tur. Løypa var ikke vanskelig å finne der den lå rett ved p-plassen, og så var vi i gang.

 


I den våte snøen satt imidlertid skiene dårlig, og etter ca 200-300 m ville Terje N. og Terje B., legge på klister.

 

Jeg valgte å droppe omsmøring og skøytet der det var nødvendig. Vi passerte Dalstjern og kom så frem til et løypekryss ved en bom. Var litt i tvil om hvilke vei vi skulle velge, men valgte å ta venstre. Forholdene ble vesentlig bedre ettersom vi kom høyere og nå satt også skiene godt.

 


Fra bom og videre var det gode forhold

 

I neste løypekryss tok vi til høyre mot Dalssætra og Sjuputtane. I lange slake diagonalbakker passerer vi Dalssætra og så frem til Sjuputtane der løypa endte. Det var ikke kjørt spor videre til Marifjell.

 


3 fornøyde karer på Sjuputtane

 

Etter en drikkepause samt et foto, snur vi for retur til forrige løypekryss. Det går raskt tilbake da det stort sett er utforkjøring hele veien. Vi møtte også løypemaskinen som var på vei opp, og i nysatte spor seilte vi ned til løypekrysset.

 

Her tar vi til høyre og igjen stiger løypa men, ikke verre enn at vi går diagonalt og med gode ski, nyter vi hvert stavtak.

 


Mot Kjønstadsætra

 


Straks etter er vi oppe ved Kjønstadsætra og nytt løypekryss.

 

Etter å ha forhørt oss om videre vei, så valgte vi en naturløype som etter 200-300 m førte frem til skogsvei og prepparerte løyper. Det gikk nå stadig nedover og i god fart passerte vi Honsjøen og Honsjøstua. I neste kryss holdt vi til høyre og så var vi i lysløypa og tilbake på p-plassen.


Det var nå mange flere biler på plassen.

Etter å ha skiftet til noe tørt, oppsummerte vi med at dette hadde vært en flott tur i et flott område. Forholdene var overraskende gode tross været, og at dette nok var et sted vi kommer til å prøve igjen. Det ble ikke lange turen i antall km, men en flott første skitur var det uansett.

 

 

Ca 13,5 km

<<se Skiforeningens føremelding for Romeriksåsen – Nannestad>>Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top