21 mars 2013 Vannveien i Østmarka

21 mars

 

Skulle møte Einar og Kjetil på Haraløkka ca kl 13.30 for felles skitur i Østmarka. Jeg hadde reist tidlig fra Sandvika og var på Haraløkka ca 13.35 men så intet til de andre. Jeg beveget meg derfor så smått innover til Bråten ved Nøklevann og da ringte Einar. De hadde blitt noe forsinket men var nå i løypa.

 


Nøklevann

 

Jeg skøytet rolig over vannet og innen jeg nådde Katisa, var vi alle samlet. Vi fulgte løype til Ødegården, Høyås og videre til Petersbråtan.Det var fine forhold med tørr snø og forholdsvis nysatte spor,  men noe bøss i skogen. Vi hadde tenkt oss en tur der vi skulle gå over flere vann, og fra Petersbråtan gikk vi videre til El Paso.

 

Her skled vi ut på Sør-Elvåga og satte så kursen rett syd. Det blåste rett imot og sporene hadde føyket igjen, men det gikk greit videre der vi tråkket nye spor.

 


Einar og Kjetil mot sydenden av Sør-Elvåga

 

Vel over vannet fulgte vi en løype videre mot Eriksvann og i krysset ved vannet, tok vi til venstre mot Paradisputten. Noen bratte kneiker i starten, men veldig fint videre over Simmingsmyr og frem til løypekrysse ved Putten.

 

 

Paradisputten

 

Etter drikkepause, satte vi så kursen mot Skålsjeøen. I nydelig vær, nyter vi dagen der vi staker over Skålsjøen og videre til Drettvann. Det var heller ikke på disse vannene noen spor å følge, så vi byttet på det å gå foran og for å brøyte spor.

 


Einar og Kjetil på Drettvann

 

Vel over Drettvann og etter en rask drikkepause, krysset vi veien mellom Losby og Bjønnebete og fortsatte så 300-400 m på skogsvei opp til Hallssjøen. Her skled vi ut på isen og satte så kursen mot Lombardiet og Musehogget.

 

 

 

 Halssjøen – Musehogget

 

Løypa videre var satt med scooter og denne var bra tross bøss enkelte steder. I neste løypekryss (Stakanløypa-Valstadløypa), tok vi til høyre og straks var vi nede på Elvågaveien. Her tok vi til venstre på Deledalen. Skled ned skråningen og over Nord-Elvåga til Petersbråtan. Gikk opp Langbakken til Høyås og passerte så Ødegården i god fart, før vi igjen var på Katisa og Nøklevann. Satte så kursen over vannet til Bråten og Haraløkka.

 

 


Bråten ved Nøklevann.

 

 

En flott dag i Østmarka hvor forholdene fortsatt vil være gode en stund til. For Einar og Kjetil sin del var nok dette den siste turen i Østmarka siden de begge skulle reise bort i påsken men for min del, blir det nok en tur eller to til.

 

Ca 28 km

2 t 45 min

 

flere bilder samme tur:

 


Nøklevann ved BråtenDrettvann


på Drettvann


 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 996

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top