16 februar 2012 Nordmarka syd

16 februar

Trim i arb.tiden. NK og jeg reiste tidlig fra Sandvika til Sognsvann for skitur. Det var ca 0 grader og jeg hadde lagt på VR 50 og ett lag med VR 60. Vi skulle gå løype (vest) mot Ullevålseter til lysløype.  Løypa som var kjørt tidlig, hadde utover formiddagen snødd igjen.

 

Vi kjente straks at vi hadde dårlig glid og slet med ising der vi gikk oppover bakkene mot lysløypa. Vi tok det svært så rolig, og i lysløypa ble forholdene bedre siden denne nylig var blitt kjørt.

 

 
NK i løypa mot Skjennungen

 

Ved Frøensvolltråkka tok vi løype til høyre og passerte Heggehullet, Frøensvållmyrene og videre til Skjennungen.

 

     
               Løypekrysset ved Skjennungen

 

Fra Skjennungen følger vi løype mot Kobberhaughytta. Vi passerer Langmyr og Blankvannsbråtan før vi straks etter er på myra nedenfor Kobberhaughytta.

 


Løypekryss på Langmyr

 


Ved Kobberhaughytta

 

Vi snur her og tar løypa tilbake til Langmyr.

 

          
                  Mot Langmyr

 

Ved Langmyr svinger vi til venstre og etter noen fine utforbakker sklir vi over Vestre Aurtjern og straks etter er vi ved løypekrysset på Østre Aurtjern. Her tar vi til venstre og passerer Ullevålseter på nedsiden og så videre mot Sognsvann på østsiden av vannet. En flott tur tross dårlig ski på vanskelig føret. Brukte ca 2 t 36 min.

 

Ca 21,5 km

 

 

flere bilder fra samme tur

 

          


 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top