Søndre Kolsåstopp og Kif hytta …

29 juni 2022. Kolsås eller Kolsåstoppen er en ås i Bærum kommune i Viken. Åsen har to topper, Nordre eller Varden og Søndre, og mellom dem ligger Setertjern. Kolsås er et turområde med tilrettelagte stier med trapper og gelendre. Det er bratt på øst-, sør- og vest-siden av toppene.

Det var nettopp sør siden fra Toppåsveien vi skulle ta da vi, en gjeng fra kontoret skulle opp på Søndre Kolsåstopp for å nyte den spektakulære utsikten mot Oslofjorden og Drøbaksundet. På returen skulle vi også innom Kif hytta for å nyte utsikt mot Oslo. Se bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kif hytta eies i dag av Bærum Røde kors. Kif er en forkortelse fra Kristiania idrætsforening, som senere skiftet navn til Oslo idrettslag. Kif kjøpte hytta etter at den var en del av verdensutstillingen på Frogner, Oslo i 1914. Hytta ble fraktet med jernbanen til Sandvika stasjon og fraktet stokk for stokk op dit der den står i dag. Hytta var ferdig til bruk i 1916. Det har vært fastboende her i flere perioder. Siste fastboende flyttet på begynnelsen av 1970-årene. Etter det var det servering her (kiosk), men det ble tungvint å frakte bl.a. vann opp til hytta. Siden 1982 har hytta vært drevet av ungdommens Røde kors i Bærum, og  av fjellklatrere. 

 

 

Vel tilbake i Toppåsveien med alle mann var vi enige om at dette må vi gjære flere ganger. En flott topptur som kan anbefales.

 

Se tur på Strava HER:

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top