Østmarka; Stiløping med hodelykt ved Langvann….

20 januar 2020. Med hodelykt og joggesko møtte jeg Einar på Haraløkka for felles tur. I og med at det fortsatt ikke er skiføre i marka (enda jeg har det med i aftenbønnen hver kveld) skulle vi løpe både merket og umerket sti rundt Øgårdsmåsan og Langvann. 

Fra Haraløkka tok vi grusvei til Rustadsaga, Trekanten og Ødegårdssletta. Her tenner vi lyktene før vi fortsetter forbi Ødegården og opp til Høyås.

 

På vei opp til Høyås.

 

Denne gangen har jeg droppet brodder og det går greit. Litt is enkelte steder, men ingen problem. Vi fortsetter på samme vei mot Guldsmeden et stykke før vi tar blå sti ut til høyre. Her er underlaget helt bart og det er bare å nyte turen videre. Hodelykt og stiløping – er gøy 🙂 

Fra sti tar vi skogsvei ned til Langvannsbekken hvorfra vi tar blå sti videre mot Langvann. Det er en fordel å være kjent, men i mørket, blir alt annerledes og det gjelder å følge godt med.

 

Stikryss ved Langvann

 

Fra sti- og løypekryss nordvest for Langvann tar vi rød løype et stykke før vi svinger inn på Blåbærstien. Stien (1,4 km) som er umerket og som går på åskammen mellom løypene i Gudbrandsdalen – er både morsom og variert. Straks etter Cudriobakken kommer vi innpå rød løype som vi følger frem til Ødegården.

 

Vel over Ødegårdssletta tar vi lysløypa videre forbi Fjeldstadbakken og Hullet til Skraperudtjern. Det var en del is i bakken ned fra Hullet, men det går greit, og straks etter å ha hilst på Per Inge som kom motsatt vei, svingte vi opp bakken på motsatt side av vannet. Her passerer vi Skullerud skole og Stallerud før vi fra Rustadsaga tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom.

 

Ca 12,4 km

1:40

Se tur på Strava HER:

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top