Lyseren rundt med Team Sportsmanden – 2021

For sjette gang inviterte Marius, Roar og jeg til en sosial fellestur for Team Sportsmandens medlemmer rundt vakre Lyseren i Indre Østfold og Enebakk kommuner i Viken. Foruten medlemmer, kunne man også invitere venner og kjente som gjerne ville være med. Til sammen skulle vi bli 18 stk. som trossen varmen for felles løpetur fra- og til Skihytta til Spydeberg IL. Og nettopp varmen er liksom blitt vårt varemerke for Lyseren Rundt.

 

Klokka bikker 15.00 og vi venter på resten som sitter fast pga. veiarbeider.

På grunn av diverse asfaltarbeider på Lyserenveien var det flere som ikke rakk frem til Skihytta i tide (15:00), men ca. kl. 15:30 var vi en gjeng (12 stk.) som skulle dra i forveien. Roar tok ansvar for de som ikke var kommet da han ble igjen for å ventet på resten.

 

Etter en rådslagning med Roar og Marius blir vi enige om at de som vil blir med meg i forveien.

 

Planen ble da at jeg skulle ta første pulje til Skimtefjell via Gulltjern og Lysefjell slik at de andre (pulje 2) kunne ta oss igjen med en kortere tur til Skimtefjell.

Forholdene underveis var fine og det var bare å nyte. Og mens vi løper på rekke og rad småprater vi med hverandre. Vi følger blåmerket sti rundt deler av Gulltjernmosen naturreservat i Spydeberg. Se bilder.

 

 

 

Trond Olav og Ole Martin ved Gulltjern
Fra Lysefjell mot Skimtefjell som er den høyeste toppen helt nord i Spydeberg. (Foto: Anita Sletten)

 

Opp skrenten til Skimtefjellhytta (Foto: Anita Sletten)

 

Akkurat som vi klyver opp den siste skrenten til Skimtefjellhytta dukker pulje 2 opp. Og dermed er vi samlet hele gjengen foran Skimtefjellhytta som driftes av Stegen Turnlag.

 

“Alle mann alle” på Skimtefjellhytta

 

Fra Skimtefjellhytta følger vi blå sti videre over Gulltjernmosen og frem til neste stikryss. Underlaget er varierende, men lettløpt, og på rad og rekke følger vi en etter en.

 

Foto: Frode Monsen/Sportsmanden.no

 

 

 

Etter en rask drikkepause fortsetter vi med meg foran. Vi følger blå sti og ettervert rød løype i ca 3 km før vi kommer ut på Brevigveien ved Steinenga. Det har gått greit med stiløping ( 9 km) fra Skihytta og over Skimtefjell til hit, men så går litt av luften ut da vi følger veien videre til Bermerud. Jeg henger meg på bakerst i feltet og enn så lenge så går det greit.

 

Mot Bermerud

 

Ikke så mye skygge her ved Bermerud, men fint ved bjørka.

 

På vei fra Bermerud får vi følge av en kar som Trond Olav kjenner. Han skulle være med oss videre for samtidig å vise en ny vei. Vi har tidligere pleid å ta inn Vestre Brevigvei, men denne gangen fortsatte vi rett frem. Fra enden av Brevigveien skulle vi følge traktorvei langs et jorde. Det vi ikke viste var at denne veien også var brukt av skogsmaskiner og dermed vanskelig å løpe, men vi kommer oss greit videre.

 

Foto: Anita Sletten

 

Foto: Frode Monsen/Sportsmanden.no

 

I øppna landskap der trivs jag best (Ulf Lundell) tenkte jeg i det vi krysset over et jorde. (Foto: Frode Monsen/Sportsmanden.no)

 

Foto:Frode Monsen/Sportsmanden.no)

Vel over jordet følger vi asfaltert vei et stykke før vi tar sti gjennom et skogholt til Sulerudveien. Denne følger vi videre til Rolighetsveien og deretter til Nosa og Lyseren Strandpark.

 

Over brua til Lyseren Strandpark (Foto: Anita Sletten)
Foto: Frode Monsen/Sportsmanden.no
Mr.Sportsmanden, Frode Monsen
Nosa og Lyseren Strandpark

 

Etter snaue 15 km forlater vi Lyseren Strandpark med kurs for Vatn og Hallerud. De andre er etter hvert et stykke foran meg, men det er helt greit. Jeg går og løper litt om hverandre (gågging), men fra Hallerud blir det mer og mer gange. At jeg skulle gå tom var overraskende, men slik er det noen ganger. Jeg trasker og går hele veien via Rudstranda, Kula og Hemnesveien til Haugen gård og den siste biten til Skihytta.

 

Hemnesveien mot Haugen gård

 

Skihytta til Spydeberg IL. (Gml:foto)

 

Alltid hyggelig med afterrun.

Selv om det ble tøft i varmen så var stemningen underveis god. Og ikke minst på afterrun med mat og drikke etter fullført tur. Herlig.

Takk for fin tur nok en gang, og riktig god sommer 🙂

Ca 24,9 km

3:57

Se tur på Strava HER:

Se mer om <<Norges kuleste lag>> Team Sportsmandenden

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top