Østmarka; Lutvann rundt og litt til…..

5 juli 2021. Møter Einar på Haraløkka for siste fellestur i marka før ferien. Og som vi ofte pleier å gjøre så skulle vi avslutte turen med et forfriskende bad i Ulsrudvann. Men først skulle vi rundt Lutvann.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsatte i lysløypa til Nøklevann. Fra nordenden tar vi opp Lutdalen et stykke før vi fortsetter på blå sti. Denne følger vi nesten helt frem til Kroktjern, en sti vi har tatt mange ganger, men denne gangen skulle vi fortsette nordover på åskammen. Straks etter dukker det opp en flott plass med utsikt vestover.

 

Åskammen mellom Kroktjern og Lutvann

Vi følger umerket sti nordover til vi kommer innpå blå sti øst for Lutvann. Denne følger vi over Lutvannsåsen og ned til Lut i nordenden av Lutvann.

 

Lutvann sett fra øst mot vest

 

Lutvann sett fra nord mot sør, og Nordholmen

Vi følger deretter blå sti videre rundt vannet på vestsiden. Underveis passerer vi <<Utsikten>> og <<Fagerholtåsen>> før vi fra sti kryss tar til høyre mot Rundtjern. Vi runder vannet i nordenden og straks etter kommer vi til Solbergvann og neste sti kryss. Her tar vi til venstre og følger blå sti på sva sørover mot Ulsrudvann. Dette partiet er lettløpt og veldig fint når underlaget er så bra som nå. Til tross for flere kraftige regnskurer tidlig samme dag var underlaget bra hele veien.

 

 

 

Ulsruvann i Østmarka

Ved Ulsrudvann tar vi et forfriskende bad før vi løper den siste biten tilbake til Haraløkka. Einar imidlertid hadde fortsatt et stykke igjen siden bilen sto i Skullerud-dumpa, men før vi skilte lag så ønsket vi hverandre – God sommer 🙂

Ca 12 km

2:08

Se tur på Strava HER:

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top