Kortreist topptur med panoramautsikt til Oslofjorden……

12 juli 2021. Her har jeg ikke vært før sa Nina i det vi parkerte øverst i Toppåsveien rett syd for Søndre Kolsåstopp. Det var selve toppen ved utsiktsplassen på oversiden av Kringsjå som var turmålet, men først skulle vi innom Setertjern.

Fra bom tar vi grusvei et stykke før denne fortsetter som blå sti videre mot Gråmagan. Det var nokså varmt, men svalt med litt skygge da vi gikk i ly av trær og busker. Etter ca. 1,3 km kommer vi til stikryss rett nedenfor Gråmagan. Jeg har tidligere fortsatt samme sti videre, men denne gangen tar vi til venstre.

 

 

Det stiger jamt, men er ikke veldig bratt og det går greit. Vi dropper å gå opp på Gråmagan og fortsetter derfor på samme sti innover i Kolsåsmassivet til Setertjern.

 

Mellom toppene i Kolsåsmassivet ligger Setertjern 

 

Stikryss ved Setertjern

 

Fra Setertjern går det blå sti i flere retninger som til Stein gård, Kolsås alpinsenter og Nordre Kolsåstopp, som for øvrig er den høyeste toppen med sine 379 moh., men vi valgte blå sti mot Søndre Kolsåstopp. Etter å ha gått ca. 3 km fra start ved bom passerer vi selve toppen som er 342 moh. før vi kommer til sørsiden med flott utsikt.

 

 

Herfra er det panoramautsikt over Oslo, Bærum og Oslofjorden. Det er bare å nyte.

 

 

Selve turen ned på sørsiden gikk raskt, men vi tok en avstikker da vi svingte innom KIF-hytta. Herfra er utsikten mot Oslo og Østmarka bra. I klart vær ser man Branntårnet ruve på Haukåsen i Østmarka, men i dag var det litt for mye dis.

 

KIF-Hytta

 

Fra KIF-hytta følger vi grusvei ca. 800 m tilbake til bom det vi startet. En flott topptur med panoramautsikt som kan anbefales.

Ca 4,7 km

Se tur på Strava HER:

Se mer om Kolsås-Dælivann Landskapsverneområde HER:

Se mer om KIF-Hytta HER:

Flere bilder fra samme tur;

Med Turogtrening på topptur

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top