Haraløkka – Åsland – Bjørndal – Mortensrud…

11 juli 2017. Skulle møte Einar på Haraløkka for felles tur. Og fra vinduet så jeg at han allerede var i gang da han småløp nede på løkka. Jøss utbryter Heidi – driver han og varmer opp? hehe, kjenner jeg Einar rett svarte jeg – så klarer ikke han å sitte i bilen og vente. Jeg fortet meg ut og bak garasjen traff jeg Einar.

Med en overhengende fare for regn og at Einar hadde vært på “jobb” i skauen med Dnt-Oslo tidligere samme dag, valgte vi en tur langs landeveien. Der i blant, skulle vi en tur innom Sørmarka i et område jeg visste at han ikke hadde vært før.

Og fra Haraløkka, tok vi grusvei til Løkka før vi fortsatte forbi Hullet og Skullerud Idrettsplass til Sagdammen ved Skulleruddumpa. Her tar vi Vinterveien videre til Dal/Brenna og Klemetsrud. Foreløpig regnet det ikke, tvert i mot, så dukket sola opp og det ble klamt, men ok.

Vi krysser Enebakkveien og tar så inn Maurtuveien – en vei som går sørvestover forbi Klemetsrud kirke til Maurtu gård som den også har navn etter. Veien er også blåmerket som turvei <Klemetsrud-Myrer>.


Klemetsrud kirke i Maurtuveien – 1953 (oslobilder.no). Klemetsrud kirke er en langkirke fra 1933 i Oslo. Kirken har to klokker som ble støpt i Vestfold samme år som den ble innviet. Byggverket er i tre og har 130 plasser.

 

Gangbru over E18 mellom Myrer og Bjørdal/Fløisbonn (gml: foto)

Underveis passerer vi Maurtu gård og andre mindre gårder før vi fra Åsland pukkverk, tar grusvei til veikryss ved Myrer i Sørmarka. Her har jeg ikke vært før sier Einar i det vi krysser E18 på gangbru. Vi følger løypa <Myrer-Bjørndal> et stykke før vi tar umerket sti mellom Snipemyrlia og Ødegårdsveien. Vi krysser Slimeveien og fortsetter så på turvei snaue 3 km nedover til Ljabruveien.

Og for ikke å ta delvis samme vei tilbake fra Klemetsrud som vi kom, valgte vi å ta til venstre inn Loftsrudveien. Tanken var å ta en tur over Loftsrud gård før vi krysset E18, men i farten, klarte vi å passere veien til gården og dermed havnet vi på Mortensrud.

Her i fra, tar vi gangvei til Dal og Vinterveien videre til Skulleruddumpa hvor vi går opp skråningen til Skullerudbakken. Følger deretter Obersten til Rustadsaga, går opp “skolebakken” og videre langs Bølerlia til Haraløkka. Her hilser vi på Dennis som løper “Rundt og rundt og rundt i nærområdet”. Artig med nye områder sier Einar før vi takker for fin tur. Den siste biten hjem, avslutter jeg med stigningsløp.

Ca 19,2 km

2:07

#løpetur #trening #mosjon #turogtrening #runforfun

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top