Lyseren rundt med Team Sportsmanden…

6 juli 2017. Enda en gang inviterte Marius og jeg til felles løpetur rundt Lyseren. Og enda en gang var været strålende, litt vind, men det var bare behagelig.

 

På Team Sportsmandens FB-side var turen opprettet som et arrangement og da vi møtte på Skihytta i Spydeberg, var vi 9 stk. Av disse var det 6 stykker som var med sist gang for 2 år siden mens det var 3 nye som skulle være med denne gangen.

 

Foruten at Marius var “kjentmann og stifinner” hadde han også nøkler til Skihytta og dens fasiliteter. Her skulle vi ha en sosial afterrun med mat og drikke, men først skulle vi rundt Lyseren.

 

 


Klar for start. Fra venstre; Stein, Svein, Lasse, Dag, Hanne, Frode, Roar og Marius

 

Første biten gikk på skogsvei med bark, så sti forbi Langtjernet deretter på sva opp til Skimtefjellhytta. Mulig gikk det litt for fort hit opp, men det var det ingen som nevnte. Vi skriver oss inn i gjesteboka til Stegen Turlag som drifter hytta.

 


På Skimtefjellhytta skriver vi oss inn i gjesteboka til Stegen turlag

 

Fra Skimtefjellhytta følger et fint parti der vi løper over Gulltjernmosen og forbi Gulltjerna. Underlaget er bra og det går raskt videre. Vi skravler og løper, tar noen bilder i farten mens vi nyter turen videre.

 

 

Vi følger Brevigveien videre mot Bermerud og neste veikryss. Her svinger til venstre inn Vestre Brevigveien. Så langt alt vel, men kanskje litt fort? Jeg for min del pleier å gå bakker på langturer, men har løpt alle bakker til nå.

 


Drikkepause ved Bermerud

 


Frode, Roar og Arvid på Bermerud  (foto: Hanne W.)

 

Vi følger veien et stykke og så langs et jorde før vi på samme sted som sist, knotet med å finne rett vei videre. Etter hvert har Stein og jeg blitt hengende på “halen” da vi velger å gå de neste bakkene. Og dette sammen med av vi skravler og er uoppmerksome, ser vi ikke hvor de andre tar av fra veien. Vi fortsetter ufortrødent videre, men synes det er rart at vi ikke ser de andre. Vi spør en dame langs veien om hun hadde sett noen løpe forbi og det hadde hun ikke, så vi snur og løper tilbake. Plutselig ringer telefonen og det er Marius som lurer på hvor vi er. Hadde jeg bare visst begynte jeg….da Marius ba oss bli hvor vi var og straks etter kom både han og Svein.

 

Det er ingen god sti videre, men etter litt offpist kommer vi ut på Rolighetsveien som vi følger frem til Nosa. Vi går over hengebrua og tar så til venstre. Her ligger Lyseren Strandpark i Ytre Enebakk hvor TV2 skal spille inn neste sessong av realityserien <<Sommerhytta>>.

 


Det gynget godt da vi løp over brua ved Nosa

 

Her i fra, følger vi en nyanlagt skogsvei sørover langs Lyseren et stykke før vi fortsetter på grusvei forbi Vatn og Hallerud til Lyserenveien. Det går greit med oss alle men “halen” er blitt til tre. Stein, Hanne og jeg går og løper litt om hverandre. Planen var en tur oppom hytta, men da vi kom til p-plassen nedenfor hytta, møtte vi de andre som allerede hadde vært oppom og etterfylt drikkeflasker. Fra p-plassen fulgte vi sti et stykke og deretter en grusvei videre. Og med de andre foran og Stein, Hanne og meg på halen, passerte vi Haugen gård før vi fulgte Haugenveien tilbake til Skihytta.

 


Hyggelig afterrun i Skihytta

 

Her ble det en hyggelig “afterrun” med mat og drikke og alle var vi enige om at dette hadde vært en fin tur. Og kanskje blir <<Lyseren rundt>> en årlig “klassiker” for Team Sportsmanden?

 

Takk for fin tur og God sommer!!

 

Ca 24,8 km

 

3:05

https://www.strava.com/activities/1070655670

 

 

 


 

 

#teamsportsmanden #turogtrening #løpetur #trening #mosjon #runforfun

 

Flere bilder følger;

 


(foto; Frode Monsen/Sportsmanden.no)

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1221

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top