Østmarka; Fri-Elvåga rundt – Slettfjell……

3 april 2017. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Vi fulgte grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi satte kursen innover mot Nøklevann, Sarabråten og Mariholtet. Forholdene underveis var ok, litt sølete enkelte steder, men ellers bra. Isen som lå mellom Hestehullet og Mariholtet var nå helt borte.

 


Demningen ved Mariholtet deler Nord-Elvåga i to – Østmarka

 

Vi løper over demningen som deler Nord-Evåga i to (Nord-Elvåga og Fri-Elvåga) og straks vi er på den andre siden, tar vi blå sti til venstre. Denne følger vi nordover langs østsiden av Fri-Elvåga.

 


Overraskende fine forhold for stiløping

 

Og som vi pleier å gjøre, så skjekker vi om det er noe å bemerke jfr. sti, merking m.m., selv om dette ikke var Einars område. Forholdene var overraskende gode og det var bare å nyte turen videre.

 


Fri-Elvåga sett mot nord fra Toresplassen

 

Vi passerer Toresplassen innen vi kommer frem til skogsvei mellom Bjørnholt og Mariholteveien. Vi svinger til venstre mot Ellingsrudelva før vi fortsetter langs Mariholteveien til Mariholtet. Underveis hilser vi på en gjeng eldre karer (8-10 stk) som er ute og går tur.

 


Mye tømmer er tatt ut i området rundt Mariholtet som her ved Gamlestua.

 

Fra Mariholtet tar vi delvis samme vei tilbake som vi kom, men ved Hestehullet, tar vi rød løype et stykke før vi tar blå sti videre over Slettfjellet. Og når forholdene er så bra som nå, er Slettfjellet et av de fineste partiene i Østmarka.

 


Blå sti over Slettfjell – Østmarka

 

Vi passerer deretter Ødegården før vi fra Trekanten tar til venstre mot Løkka, Rustadsaga og Haraløkka. Vi var begge enige om at dette var en fin tur og at det var herlig å kunne løpe på sti igjen.

 

Ca 15,6

 

2:07

 

#østmarka #oslomarka #løpetur #mosjon #turogtrening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top