Sofiemyr – Tussetjern – Stallerud – Kloppa….

16 desember 2015. Med avtale om felles løpetur, reiste jeg ut til Sofiemyr for å møte Frode. Og selvsagt var han klar da jeg kom, men først måtte jeg hilse på Mira.

I og med at Sportsmanden hadde feiret sin 3-årsdag med en sosial treningstur se (Sportsmandens 3-årsfeiering med nyskapningen Team Sportsmanden) med en 3-milstur i to deler, ble vi enige om at vi skulle løpe del 2. Del 1 hadde vi jo vært igjennom en gang før – se Grønliåsen-Kloppa-Fløisbonn.

Fra Sofiemyr fulgte vi Kongeveien forbi Follo Sport AS til golfbanene på Greverud. Løypa som er den samme som Follotrimmen bruker, kjenner jeg fra før, men der den tar til venstre inn i skogen, fortsetter vi nå rett frem. Vi følger deretter Skiveien forbi Oppegård og etter vel 5 km, tar vi av fra Skiveien og inn på Tussestien.


Langs Tussestien til Tussetjern

Stien er noe kupert, men morsom og straks etter passerer vi Tussetjern. Fra Sagstuveien og Gamle Vevelstadvei, tar vi en ekstra sløyfe og følger turvei rundt Fosstjernet. Vel tilbake på Gamle Vevelstadvei fortsetter vi langs denne forbi Vevelstadåsen til Skoglia. Her tar vi inn på gangvei som vi følger videre. Det skal nevnes at Frode som er “guide” forteller om det vi ser underveis.


til evigheten og forbi…. 

Etter å ha fulgt gangvei ett stykke, fortsetter vi så langs Vevelstadveien på fin turvei. Vi passerer Stallerudhytta og igjen er vi inne på deler av løypa til Follotrimmen som kommer motsatt vei. Vi krysser  Vevelstadveien før vi følger grusvei innover i Sørmarka til Kloppa. Her i fra, følger vi løypa fra del 1 tilbake til Sofiemyr via Fløisbonnveien. Den siste biten avslutter vi med stigningsløp. En flott tur i variert løype.

Mens vi sitter å “drodler” litt om Team Sportsmanden osv., ordner Frode med varm gløgg og julekaker. Ideene er mange og kanskje kan vi få til et lag med Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten. Her er det mange muligheter.

Jeg takker for meg og setter så kursen hjem.

Ca 15,8 km

1:32

#teamsportsmanden #turogtrening #løpetur #mosjon #trening

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top