Lysløypa i Lambertseterskogen – Østensjø gårdene…

30 november 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Jeg hadde denne gangen planlagt en tur jeg kaller – Litt rundt omkring (Strava). Einar hadde ingen innvendinger og da jeg skulle si hvor vi skulle, så avbrøt ham med å si, at det fikk heller være en overraskelse.


Haraløkka p-plass – Østmarka

Fra Haraløkka fulgte vi langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned skolebakken til Rustadsaga. Vi fortsatte videre langs Generalen og Skullerudveien forbi Langerud til gang- og turvei. Her krysset vi E6 før vi tar til venstre og følger “Lysløypa i Lambertseterskogen ca 2 km”. Løypa som var ukjent for oss, var både morsom og variert. Underlaget var stort sett ok, men litt vått enkelte steder. Lysløypa starter ved Lambertseter stadion og ender ved Mellombølgen. Og nettopp her i fra, satte vi kursen mot Lambertseter.

Fra Lambertser var planen å følge en ny vei, så vi svingte inn Østerliveien. Og langs denne, passerte vi både Karlsrud skole og Lambertseter Videregående skole før vi krysset Raschs vei. Underveis kjenner jeg at forkjølelsen fortsatt henger i kroppen og det går nokså tungt, men i det vi kommer til Sandstuveien og svinger til høyre, går det bedre. Vi krysser E 6 og tar så til høyre inn Høgdaveien. Her har vi heller ikke vært før og i det vi passerer Svenskerud, får vi en flott utsikt mot Abildsø og Manglerud.

Vi krysser Enebakkveien og følger turvei langs Smedbergbekken på Abildsø til Østensjøvannet. Her svinger vi til høyre og i mørket fortsetter vi til brua og Østensjøveien.

Jeg har alltid lurt på hvorfor det ikke er lys rundt Østensjøvannet, men skjønner at det har noe med fuglelivet å gjøre. Det er bare det at disse ikke er her «nå» i mørketiden”.

Vi krysser over brua og tar så Valborgs vei videre opp til Østensjø gårdene. Denne veien kjente jeg ikke til sier Einar, men det er et fint alternativ om man skal rundt vannet.


Østensjø gårdene – 1935. (foto: Oslo Bybilder).


1895 – Østensjø gårdene

Fra Østensjøveien går vi opp Ulsrudveien og vel over toppen, spør Einar om hvor Knut “kupper`n” Johannesen bor. Han er jo en av gutta fra Kampen som meg, sier Einar. Jeg viser ham hvor Knut bor og deretter hvor Even og Irene bor. Disse to som drev Sandbakken Sportsstue i 11 år. Well done!

Fra Ulsrud t-bane, tar vi gangvei til Generalen før vi går opp Olav Nygards veg. Deretter løper vi den siste biten tilbake til Haraløkka. En herlig tur «litt rundt omkring». Jeg takker Einar for turen og løper den siste biten hjem.

Ca 13,7 km

1:29

#mosjon #trening #løpetur #tur #turogtrening #running #oslomarka

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top