Østmarka; Flyktningeruta fra Rundvann til Smørhullet…

31 august 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Einar hadde fått i oppdrag å sjekke «merking» av “Flyktningeruta” (Timian) i området Østmark.kpl. – Smalvann – Våpenlageret – Smørhullet. 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka, før vi fortsatte på blå sti til Fjellstadbakken. Her krysset vi lysløypa og satte så kursen opp langs Fjellstadbakken og videre over Skullerudåsen til Rundvann. Her i fra, skulle vi følge Flykningeruta til Smørhullet.

Først passerte vi Østmark.kpl. og deretter Smalvann, før sti fortsatte ned en bratt skråning. Heldigvis ble det den gang laget trapper.


Flyktningeruta (Timian-ruta)

Over bekken på motsatt side fortsetter Flykningeruta mot Trollvann. Vi derimot, fulgte skilt med pil til venstre (150 m) mot Våpenlageret. Her sjekket vi skilt osv., før vi returnerte tilbake til sti.

Våpenlager og mobiliseringsplass for Milorgområdet 13130. Mer om flyktningeruta her:


 

Vi fulgte så Flykningeruta til Trollvann og videre til Smørhullet. Og mens vi var ved Smørhullet, tok vi likeså turen bortom Langvannshytta.


Langvannshytta den gamle…..


….og den nye. 
Langvannshytta; eies av Oslo kommune men disponeres av OFA/Nordstrand Jeger – og Fiskeforening.

Fra Smørhullet tok vi blå sti over Sotåsen (trolig er navnet fra en skogbrann i 1889) til Langvannsbekken. Og siden vi skulle holde oss til sti, så tok vi opp til venstre mot Langvann og deretter blå sti videre til Ødegårdsmåsan og ned til Ødegården via Bjønnesteinen. Her i fra, fulgte vi grusvei til Rustadsaga. Vi går opp Rustadsagabakken og på vei over Skreddeløkka, hilser vi på Herman før vi er tilbake på Haraløkka. En flott tur med mye stiløping på fint underlag. Skiltingen av Flyktningeruta var bra, men skilt til våpenlageret, bør byttes ut.

Ca 14 km

1:46

#østmarka #stiløping #mosjon #frilufstliv #trening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1058

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top