1 mars 2014, Skitur fra By i Lommedalen


Lørdag morgen kl 08.00 møtte jeg Terje ved garasjen og sammen reiste vi til Lommedalen for skitur i Krokskogen. Underveis regnet det hele veien fra Haraløkka til Sandvika, men så skiftet det til sludd og lett snø innen vi parkerte i By. Terje fortalte at han skulle prøve ut noe nytt denne gangen da han skulle gå på rubbede ski. Jeg hadde fortsatt rester av Rex blå fra sist, og la nå på 2-3 lag med VR 70.

Vi gikk 150-200 m langs Byveien, og så var vi på ski. Det lå 2-3 cm våt nysnø i sporene og det gled dårlig, men forholdene var ellers svært gode. Vi fulgte Lomma innover forbi Greinehytta og videre til Tverrelva. Foreløpig gikk det greit og Terje var fornøyd med sine ski.

 


                Terje ved Tverrelva

 

Siden Løvlia var dagens mål, tok vi til høyre og så bar det oppover i slake fine diagonalbakker. Det hadde sluttet å snø og det gikk greit videre. Vi passerte Monsebråtan og kom så frem til løypekryss ved Kampevaddammen.


Mot Monsebråtan og Kampevaddammen

 

Løypa videre var en naturløype (ca 1 km) før den fortsatte på skogsbilvei langs Store Lomma til Fjellseterbommen. Det var tungt å gå i spor med våt nysnø hvor kun en hadde gått før oss, men ettersom vi kom høyere (400-500 m.o.h), ble føret bedre og det gikk lettere. Vi fulgte så Grenadertrasseen til Løvlia.

Her på Løvlia var det ikke mange denne gangen, men det får nok været ta sin del av skylda for. Vi tok oss en god pause med boller og Cola, før vi var klare for retur samme vei som vi hadde kommet.


På Løvlia, Skiforeningens storstue i Krokskogen

 

Jeg vurderte å legge på mer VR 70, men droppet dette da det nå var mye utforkjøring. Her i høyden var det null grader og snøen var ikke våt, og det gikk raskt tilbake til Fjellseterbommen og videre nedover langs Store Lomma til Kampevaddammen.

Terje på vei over elva

Fra Kampevaddammen og ned til Tverrelva gikk det greit så lenge man kunne stå i det ene sporet som var, men om man måtte ut av sporet (noen på vei opp), ble det bråstopp i den våte nysnøen. Det var da vi skjønte hvordan dette med “lim” måtte ha vært for de som opplevde dette i Ol.

Vel nede ved Tverrelva tok vi til venstre og her var sporene blitt glatte ettersom det nå var flere som hadde gått i disse. Det gled godt så lenge jeg orket å stake, men uten feste ble det vanskelig i motbakker og jeg måtte gå i mellom sporene. Terje derimot, hadde fortsatt bra ski og slet nok ikke med festet på samme måte. Da vi passerte Greinehytta begynte det å regne, men nå var det ikke langt igjen og straks etter var vi ved p-plassen i By.

Tross været som varierte fra regn, til sludd og snø, var vi godt fornøyd med dagens tur i Krokskogen. Terje som ikke tidligere hadde vært i Lommedalen, var nå overbevist om at han ville ta flere turer fra By i Lommedalen.

 

 

Ca 36,2 km

#ski #tur #krokskogen #løvlia #turogtrening #vinter #friluftsliv


Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top