21 november 2013 Losby – Marikollen


Loc og jeg reiste tidlig fra jobb i Sandvika for å møte Einar i Oslo. I hans bil, reiste vi til Lørenskog og Losby gårds kafe. Vi var fremme ca kl 13.00 og siden vi i dag hadde tenkt oss en tur- retur Losby –  Marikollen via Setertjernstua, var det ok å komme tidlig i gang. Vi regnet med at vi kom til å bruke ca 3 – 3,5 time og at vi var tilbake før det ble mørkt.


Losby gårds kafe

Fra Losby gårds kafe tok vi rake veien ned bakken og over Losby elva, passerte Østmork og så videre innover på grusvei mot Geitsjøen. Det var nok noen små minusgrader, men det var ikke kaldt og sola varmet noe. Fra Geitsjøen satte vi så kursen opp Badstudalen til Midre- og Østre Setertjern. Tok en rask drikke pause før vi fortsatte på sti mot Ramstadsjøen.


Opptjern – Badstudalen


Midtre Setertjern, og…….


…Østre Setertjern

Det var noe blødt i enkelte partier, men det hjalp at det hadde frosset til, så det gikk greit videre frem til sti og løypekryss i nordenden av Ramstadsjøen.


Sti og løype kryss ved Ramstadsjøen

Dette var for oss et nytt område og vi nyter at det er nye stier og løyper. Vi tok til venstre og fulgte løype- trillesti gjennom Budalen til nytt løypekryss, og så ca 500 m ned til Marikollen på grusvei. Her ved bommen tok vi en drikke og mat pause. Det var fint å se at snøproduksjonen var igang og så får man bare håpe at det blir nok snø til langrennsløypene også.


Snøproduksjon i Marikollen

Etter mat og drikke samt noen fotos, satte vi så avsted for retur samme vei som vi hadde kommet. Det gikk greit opp bakken fra Marikollen og videre gjennom Budalen til Ramstadsjøen og Setertjern.


Budalen


Ramstadsjøen

Veien videre ned Badstudalen er “bonus” da denne stort sett går nedover (ca 2,5 km) helt til Geitsjøen. Det føles alltid som at “returen” er raskere…, så også denne gangen, da vi med fortsatt friske ben følger veien forbi Djupdalskrysset og Østmork. Vi avslutter med stigningsløp opp bakken til Losby gårds kafe.

En flott tur og i fint område der vi også hadde fulgt deler av grensen til Ramstadslottet Narurreservat ved Budalen.

 

Ca 24,4 km

 

2 t 55 min

flere bilder fra samme tur:


Demningen i Ramstadsjøen


Frostrim i gresset ved Ramstadsjøen (nord)


Marikollen


Nguyen og Einar ved bommen i MarikollenHei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top