2 februar 2013 Nordmarka

2 februar

Terje og jeg var tidlig ut da vi ankom p-plassen på Sognsvann kl 08.40 og ca 10 min senere kom Nils som hadde reist fra Sætre i Hurum. Ca kl 09.00 satte vi avsted i nysatte spor på Østsiden av Sognsvann. Skiene satt bra og gliden var nokså god, tross nyfreste løyper. Med meg foran og Terje like bak, nådde vi frem til bakken føre Ullevålseter. Her oppdaget vi at Nils ikke var rett bak oss, og vi ventet i flere minnuter. Etter en stud kom han rundt svingen og vi så at det var noe som ikke stemte. Sammen gikk vi opp til Ullevålseter og her besluttet Nils å avbryte turen, da han ikke følte seg frisk nok til å fortsette. Vi ønsket ham god bedring før ham gjorde vendereis.

 

Terje og jeg fortsatt som planlagt og valgte løype videre mot Skjennungen. Etter endel stigninger flatet løypa ut og det var bare å nyte turen der vi skled fremover mot Skjennungen og videre til løypekryss på Marimyr.

 


Terje ved Skjennungen

 

Her tok vi til høyre og sklir ned noen fine slake utforkjøringer til dumpa ved Bjorddammen. Vi staker oss forbi vannet og etter nok en slak utforkjøring, seiler vi videre til Rundmyr. Tross en tidlig start er det allerede mange i løypa, men det er bare trivelig og vi hilser i øst- og vest.

 

Fra Rundmyr følger vi HK-løypa til Langmyr. Her går vi rett nordover mot Kikut via Blankvannsbråtan, Kobberhaughytta, Appelsinhaugen, Abbortjern og over isen på Bjørnsjøen.

 


Appelsinhaugen

 

Det var tørre fine løyper over vannet som vi passerte uten stavtak. Fin balansetrening å gå uten staver. Vi klyver opp bakken og inn på tunet ved Kikut. Etter å ha tatt av skiene, tar vi en pause med mat og drikke. Hilser på noen fra Skiforeningen som har rigget et smørestativ for service osv.

 


Kikut

 

Etter å ha lagt på to lag med VR50, sklir vi ned bakken og så ut på isen igjen. Vi tok samme spor tilbake over isen som vi kom. I første løypedele tar til venstre og velger løypa om Bjørnsjøhelvetet til Aurtjern. Løypa som er både morsom og kuppert, går parrarelt med kraftledningen. Man får også en god utsikt over elva og Bjørnholt.

 


Elva fra Bjørsjøen til Skjærsjøen

 

Fra Aurtjern velger vi å går rett videre mot løypa mellom Ullevålseter og Sognsvann. Det var nå stor traffikk innover og det gjaldt å være forsiktig i utforkjøringene på veien tilbake til Sognsvann og p-plassen.

 

En flott tur med flotte forhold i Nordmarka, der også sola viste seg i perioder.

 

Ca 33,5 km

3 t 15 min

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top