25 april 2011 Østmarka – Dølerud

25 april

Terje og jeg dro fra Haraløkka på grus til Rustadsaga og videre forbi Ødegården til Høyås. Her tar vi til høyre og følger skogsveien videre forbi Øgårdsmåsan. Tar blå sti til høyre langs Langvann og frem til løypekryss der Flyktningeruta kommer fra Østmarkpl.

 

 
Terje ved Langvann.

 

Vi tar til venstre i krysset og kommer så frem til skogsvei der vi tar til høyre. Passerer Trollvann og følger veien videre mot Sølvdobla. Her tar vi sti til venstre og følger denne tur-retur Dølerud.

 

                                   
                                         Velkommen til Dølerud.

 

Tilbake på veien ved Sølvdobla, tar vi til venstre mot fyllplassen på Grønmo.

 

De dødes tjern?  nei nei,  dette er Sølvdobla som er en vannreserve for Grønnmo fyllplass i tilfelle brann. Pompehuset står et stykke på nedsiden av vannet.

 

Vi passerer p-plassen ved Grønmo golf og følger grusvei til Skullerud der vi tar brattbakken ned og over brua. På grusvei til Skraperud, forbi Skullerud skole, opp skolebakken og langs Bølerlia tilbake til Haraløkka. En flott tur i marka der underlaget var bra. Kun et parti ved Dølerud der det lå en stripe på 10-12 m med snø og is, ellers tørt og fint.

 

Ca 15 km, 2 t 10 min

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 969

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top