Skitur på Hedemarksvidda fra Gåsbu i Vang Allmenningen…..

Endelig skulle jeg på min første skitur i vinter da Einar og jeg skulle til Gåsbu i Vang Allmenningen som starter ved Gåsbu skisenter. Vel er det mulig å gå på ski nord i Nordmarka og i Romeriksåsene, men personlig foretrekker jeg Hedemarksvidda. Her har jeg deltatt i Stenfjellrunden mange ganger samt flere turer med andre. Einar og jeg har en gang tidligere gått tur nettopp her da vi gikk løypa til Stenfjellrunden (42,5 km) uten startnummer.

 

Parkeringsplassen ved Gåsbu Langrennsarena.

 

Været var varslet litt overskyet, men oppklarende utover ettermiddagen med sol og blå himmel – og atter gang, så skulle Yr.no treffe perfekt.

Jeg hadde med både smøreski og felleski, men valgte til slutt felleski. Mest fordi at dette var min første skitur i vinter og at teknikken var – så der. Bedre med trygt feste tenkte jeg og visste samtidig at det kunne gli dårligere, men det fikk heller være for denne gang.

 

Einar i Lysløypa fra Gåsbu.                                                                                                                                                                        

Fra parkeringsplassen satte vi kursen mot lysløypa og straks etter var vi i gang. Først litt “bambi”, men bedre ettersom vi hadde gått en stund. Det stiger jamt første 4-5 km, men det er ikke bratt og det går greit. Vi forlater lysløypa og følger flotte spor i herlige omgivelser videre til løypekryss ved Krakholen. Deretter fortsetter mot Målia og Brumund. Se bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedemarksvidda er et eldorado nordøst for Hamar som tilbyr en enestående kombinasjon av allsidig friluftsliv til vanns, til skogs og til fjells, alt innenfor korte avstander sommer som vinter. Det er tre hovedinnfartsporter til området: Vollkoia, Gåsbu og Budor. Her er det tre løypeselskaper som kjører det flotte løypenettet på Hedemarksvidda. Ett av dem er Hedemarken Turistløyper som kjører løypenettet i Vangsåsen fra Gåsbu i sør til Lavlia i nord og inkluderer Brumundsetra, Gitvola og Målia. Og det var i nettopp dette løypenettet vi skulle gå tur i dag.

 

 

Ved Brumundsetra

 

Løypekryss ved Brumundsetra

 

Fra Brumundsetra returnerer vi til Målia samme vei som vi kom. Skylaget som var er delvis borte og sola stråler fra blå himmel. Bare å nyte…

 

 

 

 

Hedemarksvidda en vakker vinterdag

 

I løypa mellom Målia og Brumund

 

Målia

 

På Målia tar vi en god mat- og drikkepause før vi setter kursen mot Budor.

 

På Målia

 

Fra Målia mot Budor

Løypa fra Målia går i åpent landskap og atpåtil, nedover. Herlig 🙂

 

 

 

 

 

Budor hyttegrend

 

Da ingen av oss har vært på Budor tidligere, er vi overrasket av hvor flott det er er. Vi suger litt på inntrykkene før vi setter kursen mot Bårdsætra og Gåsbu. Løypa videre er lett kupert i skogsterreng, men lett å gå. Selv om vi har felleski så glir det stedvis svært bra mens det andre steder er mindre bra,men stort sett helt ok.

 

Bårdsætra

 

Løypekryss ved Bårdsætra. Gult skilt = Stenfjellrunden

 

Ved Bårdsætra kjenner jeg meg igjen der løypa kommer ned fra Appelsinhaugen ( Stenfjellrunden) før den går opp mot Stenfjellet i løypas lengste sammenhengende stigning på ca 2,5 km. Heldigvis skulle ikke vi opp der denne gangen. Vi tar derimot løype til venstre mot Gåsbu ca. 4,2 km som blir reneste sjarmøretappen.

 

Mot Gåsbu fra Bårdsætra

 

Vi kommer innpå lysløypa hvor vi svinger til venstre før vi sklir nedover siste 400 m til parkeringsplassen.

En herlig dag på Hedemarksvidda med “vårsol”, masse snø og herlige løyper. Et sted å anbefale når skiføret i Østmarka og andre steder glimrer med sitt fravær.

Neste gang vi er på Hedemarksvidda deltar vi i felles tur fra Sjusjøen til Gåsbu (54 km) som blir arrangert av Hedemarken Turistforening.

 

ca 35,6 km

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top