Østmarka; På merket og umerket sti rundt Langvann…

24 august 2020. Siden forholdene for stiløping nå var gode ble det til at vi skulle rundt Langvann med løping på både merket og umerket sti.

 

Einar er klar for tur

 

Fra Haraløkka tok vi grusvei til Rustadsaga, Trekanten og Ødegården. Det gikk litt tungt i starten, men dette skulle bli bedre underveis. Det merkes at det går mot høst, luften er kald, men helt ok å løpe i kort.

 

<<Blåbærstien>> er en umerket sti som går på åskammen langsmed Gudbrandsdalen i Østmarka

 

Fra Ødegården tar vi umerket sti (Plankeveien) som går sørøst på åskammen mot Ødegårdsmosen ca 1 km til vi krysser rød løype ved Krugmyr. Her fortsetter vi videre på umerket sti (Blåbærstien) videre til løypekryss ved Gudbrandsdalen. Underlaget er bra og det går greit videre.

 

Vi krysser rød løype og fortsetter så vider på blåsti mot Flyktningeruta/Milorghulen et stykke før vi tar nok en umerket sti over Langvannsbrenninga. Her har jeg ikke vært før sa Einar som lurte på hvor vi kom innpå Flyktningeruta. Underveis passerer vi to små varder før det går bratt ned en skråning til Flyktningeruta like ved der sti til Spinneren starter. Vi imidlertid følger Flyktningeruta til neste stikryss ved Smørhullet.

 

Stikryss ved Smørhullet

 

Og siden vi skulle rundt Langvann tok vi til venstre opp og over Sotåsen til Langvannsbekken. Detter er en fin og variert sti som er morsom å løpe. Underveis noterer vi oss imidlertid at det nå er på tide å bytte ut flere klopper- og gangbaner da disse nå er råte. Jeg tar noen bilder som Einar tar med seg videre til Dnt Oslo og Omegn.

 

Disse bør skiftes ut sa Einar

 

Fra Langvannsbekken går vi opp det meste av langbakken før vi tar blå sti til skogsvei ved Gullsmeden. Her svinger vi til venstre og straks etter passerer vi Høyås og Ødegården hvorfra vi tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. En flott tur med mye stiløping.

Ca 13 km

1:42

Se tur på Strava HER:

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top