Østmarka; Nøklevann rundt og litt til……

12 oktober 2020. Siden det fortsatt var vått i marka droppet vi stiløping og valgte heller å holde oss tørre på bena med grusvei og asfalt.

 

Hullet – Østmarka (gml: foto.)

 

Fra Haraløkka tok vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok veien ned til Hullet. Her svinger vi til venstre opp bakken mot Fjellstad og videre i lysløypa delvis rundt Nøklevann. Vi var litt tidligere ute enn vi pleier og det var derfor fint med sol underveis. Ikke at den varmer så mye, men herlig allikevel.

Fra løypekryss i nordenden av Nøklevann tar vi til høyre opp Rundtjernbakkene, forbi Rundtjern og til venstre i neste løypekryss. Underveis mens vi løper forteller jeg Einar om Kjerringhula som vi passerer før vi kommer til bommen.

 

 

Navnet sies å stamme fra tiden (1919-1920) da de første <<innflytterne>> fikk lov til å samle kvist og hogstavfall til brensel. 3-4 koner ble overrasket av voldsomt uvær og søkte ly i hula. Da mennene kom hjem fra jobb, fant de ingen koner, og det ble satt i gang søk. Og kvinnene ble funnet i hulen. (Skiforeningens løypebok – 1981)

 

 

Einar på vei mot bommen før løypedele

 

I motsetning til sist gang der vi tok løypa til høyre mot Trasop fortsatt vi nå rett frem mot Solbergliveien. Herfra skulle vi følge blåmerket turvei videre forbi kiosken på Fuglemyra og Oppsal kirke før vi tok av fra turvei og fortsatte videre langs Vetlansveien til Oppsal senter.

Vi svinger inn Østmarkveien som vi følger et stykke før vi tar turvei langs t-banen til Ulsrud og deretter Generalen. Vi tar så Olav Nygårds vei opp til Haraløkka hvor vi hilser på Snapper`n før vi kommer til p-plassen. Her takker vi for turen før jeg løper den siste biten hjem.

Ca 13 km

1:27

Se tur på Strava HER:

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top