Bærumsmarka; Brunkollen rundt via Brunkollen turisthytte….

03 september 2019. Fellestur med kolleger i Bærumsmarka hvor vi bl.a. skulle gå Brunkollen rundt via Brunkollen Turisthytte. Jeg har hørt mye om suppe og skoleboller på turisthytta og gledet meg derfor til å smake på dette, men mest av alt, gledet jeg meg til en fin tur i Bærumsmarka med kolleger.

 

Klar for tur med store og små fra Burudveien P-plass.

 

 

Vi var 11 stk som satte avsted fra Burudvann p-plass med kurs for Brunkollen turisthytte. Været ble som Yr hadde varslet – bedre utover dagen med litt sol, men mye nedbør på formiddagen, skulle bli en utfordring.

 

å bli bløt på bena var ikke til å unngå

 

Birk bryr seg fint lite om underlaget

 

Den første biten ca 1 km til stikryss gikk vi delvis i samlet flokk. Underlaget var bløtt og det var heller ikke til å unngå å bli våt på bena, men så lenge man ikke blir kald, er alt ok. Her fra stikryss var det flere mulige stier og noen av oss valgte å ta til venstre for en litt lengre tur mens andre forsatt på samme sti rett frem. Og med Bjørn som kjentmann og los fulgte Betina, Marit, Tom med Birk og jeg etter. Her forteller bilder mer enn ord…

 

Kjentmann og Los, Bjørn viser vei

 

 

 

 

 

 

 

 

Haslumseter kapell som åpnet i 1969 er et sportskapell i Bærumsmarka i Bærum kommune, Akershus fylke.

 

 

Brunkollen Turisthytte i Bærumsmarka

 

Etter ca 4,5 km i krevende terreng med mye opp- og ned, gjørmehull og bekkefar (hehe), kommer vi frem til Brunkollen turisthytte som de første – dvs. at vi ventet 5-10 min før de andre dukket opp. Da alle-mann-alle var på plass, vanket det varm blomkålsuppe (thaisuppe) og skolebolle som dessert. Praten gikk lett og stemningen var god – herlig!

 

Blomkålsuppe, Thaisuppe og skoleboller var en høydare (Foto; Anita Stava)

 

 

En flott gjeng på tur i Bærumsmarka

 

Brunkollen turisthytte

 

 

Brunkollen tursithytte ligger i Bærumsmarka øst/sørøst for Brunkollens høyeste punkt på 414 moh. Serveringstedet som ble oppført i 1943 består i dag av fem bygninger. Ved frigjøringen i 1945 var det langt flere, oppført av <<brakkebaron>> under krigen under påskudd av at Brunkollen skulle bli et <<senter for blind ungdom>>, men ble et senter for Hirden. Staten overtok eiendommen etter krigen og solgte i 1948 Brunkollen til Bærum kommune for kr 100 000. Brunkollen åpnet for servering samme år med Anna og Kristian Johnsen som vertskap. Det ble senere boret etter vann til Brunkollen og bilveien kom i 1976. Som de siste fastboende i Akershus fylke kunne strømmen skrues på i januar 1983. Brunkollen er i dag spesielt kjent for sine skoleboller og sin suppeservering.

 

Jeg skjønner at stedet er poppulært for her var det fult av folk både inne og ute, men flott at så mange – finner veien ut i marka.

 

Flott utsikt fra Brunkollen turisthytte mot nord

 

 

Fra Brunkollen returnerer vi alle på samme sti. Underlaget som varierte fra sleipe steiner til sti både over og under vann var en utfordring for de fleste, men alle kom vi helskinnet tilbake uten noen uhell. Selv var jeg godt fornøyd med at et kranglete kne (menisk) ikke ble et problem.

 

Fra Brunkollen turisthytte på bli sti mot Skriverberget og Burudveien p-plass

 

Birk halset foran Tom mens Anita sjekker Gps

 

Godt fornøyd med en sosial-og kollegial tur i Bærumsmarka der vi hadde gått rundt hele Brunkollen, spist suppe og skolebolle på turisthytta, takket vi for fin tur før vi satte kursen hjem. Bærumsmarka og Brunkollen anbefales.

 

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

 

 

På Brunkollen turisthytte i Bærumsmarka. (Foto: Anita Stava)

 

 

Brunkollen rundt

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 996

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top