Østmarka; Stiløping på blå sti – umerket sti og i rød løype…..

10 september 2018. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. I og med mye nedbør siste døgn tenkte vi at det var vått og sleipt i marka, men dette fikk vi heller sjekke underveis. Og heldigvis, skulle det vise seg å være svært så gode forhold i marka.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ødegårdsletta via Rustadsaga og trekanten. Været var grått, men helt ok. Fra Ødegårdsletta tok vi rød løype inn Gudbrandsdalen hvor forholdene var bra. Faktisk overraskende bra – og i løypedelet straks etter, tar vi til venstre opp Cuidrobakken og videre et stykke før vi fra steinen tar til høyre inn «blåbærstien». Denne følger vi frem til rød løype mellom Langvann-Skullerud.

Flyktningeruta (Timian) ved Milorghula og Smalvann (gml; foto)

Vi krysser løypa og tar blå sti videre til Flyktningeruta hvor vi svinger til høyre mot Milorghula og opp skrenten. Straks etter tar vi umerket sti (sykkelsti) til venstre ned til grusvei ved Trollvann. Underlaget er bra og enn så lenge er vi tørre på bena.

Fra Trollvann tar vi grusvei til veikryss hvor vi tar til høyre mot Østmarkkpl. Etter snaue 100 m forlater vi grusveien og fortsetter på umerket sti (sykkelsti) opp til Bamsebo ved Smalvann. Dette var artig sa Einar som ikke har tatt disse stiene før.

Bamsebo er en hytte på østsiden av Smalvann som eies av Oslo Røde Kors hjelpekorps. Hytta ble like etter krigen flyttet fra Frognerparken hvor den hadde fungert som brakke for tyske offiserer. (fakta: Østmarka fra A til Å)

Og siden forholdene var så bra som de var nå valgte vi sti langs vannet til Smalvannsmåsan og Karismyra. Her tar vi enda en umerket sti da vi setter kursen mot Dryppet. Her har det vært knusk tørt i hele sommer, men nå sildrer vannet igjen ned i dammen. Herlig!

Dryppet som ligger like nord for Karismyr har et naturlig vannsig som drypper ned i en dam når det er fuktig i marka.

Her i fra tar vi samme umerkede sti videre over Trollvannsåsen og ned til «Pioneren» og lysløypa ved Fjelstadbakken. Vi hilser på noen fra Rustad IL før vi tar lysløypa videre til Fjelstadmyra hvorfra vi tar blå sti til grusvei ved Løkka og Rustadsaga. Deretter går vi opp Nøklevannsbakken før vi løper den siste biten over Skredderløkka til Haraløkka. Underveis hilser vi på Snapper`n som er ute og går tur.

Forholdene i marka var overraskende bra – og da er det gøy med stiløping.

Ca 11,9 km

1:32

#østmarka #oslomarka #run4fun #mosjon #trening #trailrunning #treningerbestute #turogtrening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top