Haraløkka – Godliaskogen – Nordre og Søndre Skøyen – Østensjøvannet…

12 juni 2017. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Fra Haraløkka tok vi grusvei til Ulsrudvann før vi tok Østmarkveien ned til rundkjøring. Her tar vi til høyre opp bakken og straks etter, tar vi til høyre inn Unnarennet. Denne følger vi et kort stykke før vi fortsetter på turvei. Været er ok, men utrykt for både torden og regn da himelen er blålilla.

Ved Trasop krysser vi Hellerudveien og setter så kursen mot Trasop banen og Oppsal Arena. Her hilser jeg på Erik som trener den yngre garde i Bøler IF Friidrett. Deretter løper vi delvis rundt banen mot Godliaskogen, og mens vi løper, forteller jeg Einar om “guttedagene” da jeg spilte fotball for Oppsal IF.  Og at vi om vinteren gikk på skøyter og da gjerne lengdeløpsskøyter. En fin tid og mye moro på banen og etterhvert også i Trasophallen der Oppsal preget norsk håndball på 70-tallet.

Vi følger lysløypa gjennom Godliaskogen til Stordammveien og en gangvei videre mot Tveita, men svinger til venstre langs t-banen et stykke før vi enda en gang krysser Stordammveien. Her passerer vi over brua og straks etter er vi ved Hellerud t-bane st.

Her i fra, tar vi både vei og sti opp til Nordre Skøyen gård og deretter “Lindealleen” til Søndre Skøyen gård.


Einar på vei mot Søndre Skøyen fra Nordre Skøyen i Lindealleen.

Søndre Skøyen også kjent som Skøyen hovedgård er ett av to bruk som oppsto da gården Skøyen ble delt i 1617. Skøyens historie går tilbake til middelalderen. Gården ble krongods på 1500-tallet og i 1679 kom den i privat eie. Da Søndre Skøyen ble utskilt fra Nordre Skøyen i 1842 var det ingen hovedbygning på gården. Denne ble oppført i 1844 med 1 ½ etasje mens andre etasje ble påbygget samme år som det prektige stabburet i 1890.

Det er fint her på Skøyen og vi nyter turen videre ned Fugleveien forbi Østensjø skole til Haakon Tveters vei. Vi tar ikke “blodbakken” opp til Manglerudhallen, men en sløyfe rundt Vadedammen før vi setter kursen sørover på Østsiden av Østensjøvannet. Det er mange som er ute og mosjonerer og noen tar det litt roligere enn andre slik som denne lille familien, se bilde

Været er stabilt utrykt, men enn så lenge, har det ikke kommet regn. Litt buldring har det vært, men det er ok. Vi krysser Østensjøveien under brua og forsetter på østsiden langs Klopptjern, Bogerudmyra og Rustad skole på vei opp til “Generalen” og Skullerud skole. Her tar vi grusvei rundt Skraperudtjern til Rustadsaga via Hullet og Løkka før vi går opp Nøklevannsbakken. Vi løper over Skredderløkka hvor vi hilser på Rustad ILs juniorer før vi er tilbake på Haraløkka. En fin tur litt rundt omkring og jammen holdt regnet seg unna.

Ca 14,2 km

1:33

#løpetur #trening #mosjon #østmarka


Nordre Skøyen datert til 1880 – 1890. (oslobilder.no)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1053

2 thoughts on “Haraløkka – Godliaskogen – Nordre og Søndre Skøyen – Østensjøvannet…

  1. Morsom tur dette Mattis. Litt annerledes enn de turene vi pleier å ta.
    Blanding av asfalt, grusvei og sti. Fortsatt god sommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top