På tur i Kanadaskogen med Lea og Maya

Mens vi var på vei ut fra Bergen til Fyllingsdalen var det stille bak i bilen, men da vi passerte Liavatnet og svingte av fra Lyderhornsveien, ble det “liv” i Lea og May. Ingen tvil om at de kjente seg igjen da vi nærmet oss Nordre og Søndre Tennebekk ved Kanadaskogen hundegård. Dette er deres “lekegrind” for her er det de som regjerer.

 

Vel innenfor var det full fart på Lea og Maya som sammen med andre hunder lekte “sisten” eller noe lignende, gøy var det i alle fall å se på. Se bilder….

 

 

Etter at de hadde fått rast fra seg i hundegården, var det vår tur til å utforske Kanadaskogen. Og med Lea og Maya i samme sele, satte vi avsted langs turvei mot Tennerbekktjørna. Og her forteller bilder mer enn ord…

 

 

 

 


Kanadaskogen ligger sør for Damsgårdsfjellet i Fyllingsdalen bydel i Bergen. Skogen som har vært tomleplass for barn i generasjoner og en viktig resurs for turglade, er også en viktig del av kulturhistorien i Bergen. Her finnes gamle Steingjerder, hyttebebyggelse og terrasser som tidligere skilte innmark fra utmark og en rekke bygg som ble bygget og brukt under den andre verdenskrig, bl.a. en fangeleier som ble brukt av tyskerne.


 

Etter en flott rundtur i Kanadaskonen og Tennbekktjørna, satte vi kursen hjem til Preben og Nina i Bergen. Takk for fin tur!!   

 

Se mer om Tennebekkvannet/Tennebekktjernet

 

#friluftsliv #tur #mosjon #kanadaskogen

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1034

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top