En solskinnsdag i Frognerparken – Vigelandsparken….

Med sol fra en skyfri himmel en søndag formiddag fikk tv-sport være tv-sport for nå måtte vi bare ut. Hvor skal vi gå spurte jeg Heidi? tja svarte hun, kanskje Frognerparken? Der er det lenge siden vi har vært. Og straks etter satte vi kursen mot Frognerparken. I og med at vi var forholdsvis tidlig ute, fikk vi en grei parkeringsplass like ved Frognerbadet. Og her i fra, forteller bilder mer enn ord.


Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en kunstner. Den unike skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, med mer enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern. Vigeland har også stått for den arketektoniske utformingen av parken som strekker seg over 320 mål. Vigelands-anlegget ble i hovedsak ferdigstilt mellom 1939 og 1949.


Gustav Vigeland som ble født i 1869 og døde i 1943, var en norsk billedhugger og treskjærer. Han er mest kjent for Vigelandsanlegget i Frognerparken i Oslo – en monumental skulpturpark og en av Oslos – og Norges – mest besøkte attraksjoner med over en million besøkende hvert år.


Sinnataggen ble unnfanget på et stykke papir i London i juli 1901. Samme år ble Gustavs sønn Alf Gustav født. Disse to avkommene skulle få et svært spesielt forhold, og på grunn av Alf Gustav finnes det i dag en rekke avstøpninger av Sinnataggen som har blitt gjort uten tillatelse. Disse avstøpningene har fått sitt eget navn – juniorstøp.


I 1943 – samme år som Monolitten sto ferdig – døde Gustav Vigeland.


 

Etter å ha gått en runde i Frognerparken og Vigelandsparken, avsluttet vi en flott dag med en velsmakende lunsj på Restaurant Larsen.

Deretter satte vi kursen hjem. Takk for turen!

#frognerparken #friluftsliv #mosjon #tur #visitoslo #turogtrening 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1034

6 thoughts on “En solskinnsdag i Frognerparken – Vigelandsparken….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top